Papildina zivju resursus Usmas ezerā

Datums: 
22. Jūnijs, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Usmas pagasts

Usmas ezerā pēdējos gados regulāri tiek papildināti zivju resursi, pamatojoties uz Ventspils novada Usmas ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem, kur norādīts par nepieciešamību papildināt plēsīgo zivju resursus.

Šogad jūnijā Usmas ezerā ar uzņēmuma “Niedrāji MR” un Ventspils novada pašvaldības atbalstu tika papildināti zivju resursi, ielaižot ezerā 20 500 vienvasaras līdaku mazuļu. Vienvasaras zivju mazuļi šoreiz atvesti no Rūjas zivju audzētavas un tagad tie turpinās augt Usmas ezerā.

Mežistrādes un metālapstrādes uzņēmums “Niedrāji MR” atzīst, ka ne tikai mežs ir Latvijas vērtība, bet arī ezeri un vide, kuras tuvumā paši dzīvojam, tāpēc šogad uzņēmums piekritis atbalstīt līdaku mazuļu ielaišanu Usmas ezerā, lai ilgtermiņā palīdzētu uzlabot Usmas ezera zivju resursus.

Šo tā jau pozitīvo pasākumu papildināja fakts, ka mazo līdaku ielaišanai Usmas ezerā, līdzi varēja sekot mazie nākotnes makšķernieki, jo šajā pusē pirmo reizi notika bērnu nometne ”Usmas makšķerēšanas piedzīvojums”. Daļai bērnu bija jaunatklājums, ka zivis arī tādā veidā var nonākt ezerā.

Kontaktinformācija: 
Ventspils novada pašvaldība
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: