Latgalīši Reigā brauc! Aicinām uz satikšanos Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

Datums: 
26. Septembris, 2021

26. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Latgales Tematiskie ciemi” iepazīstinās viesus ar latgaliešu ceļojošo tirgu, kas notiks Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta LV-RU-018 “Amatniecība bez robežām” ietvaros.

Latgalīši Reigā brauc! būs iespējams satikties ar dažādu amatniecības nozaru Latgales amatniekiem, jaunajiem māksliniekiem un meistariem, iegādāties skaistas un gardas dāvanas, suvenīrus, sev tīkamos keramikas un kokamatniecības izstrādājumus, dažāda veida tekstila preces, tostarp bērnu apģērbu, dizaina ādas somas un pastalas, rotas, stikla izstrādājumus, kā arī daudz ko citu. Ar video stāstu palīdzību tiks prezentēti arī projekta “Amatniecība bez robežām” sadarbības partneru – Pleskavas apgabala amatnieku darbi.

Šogad ceļojošajā tirdziņā piedalīsies un apmeklētājus priecēs gan jaunu meistaru, gan atpazīstamu mākslinieku darbi un izstrādājumi: augstas kvalitātes dizaina bērnu apģērbs no Bencha Muude, modernas un košas dizaina ādas somas no Zelma Kraft, dažāda izmēra un ar izdedzinātiem novēlējumiem oša koka virtuves dēlīši, paplātes un citi izstrādājumi no SIA “Eko pinus”. Izsmalcinātas, neatkārtojamas, pašu lolotas stikla pērles vai kausēts stikla dekors no mākslinieces Ingas Salmiņas, ka arī unikālās lielās mīkstās rotaļļietas un tekstila suvenīri no Tatjanas Sorokinas.

Savukārt amatnieces no TLMS “Dubna” kārtējo reizi priecēs ar krāsainiem austiem grīdceliņiem (Ilga Driksne), adījumiem un apgleznotām zīda šallītēm (Aīda Rotčenkova) un SIA “Kristāla kurpīte” piedāvās dažāda veida un krāsas ādas izstrādājumus no jostām līdz tautu deju kurpēm.

Kuplā skaitā būs apskatāmi keramikas izstrādājumi, no kuriem varēs izvēlēties gan tradicionālo, gan mūsdienīgā izpildījumā veidoto keramiku mākslinieku Nellijas Dzalbas, Olgas Pauliņas, Lības Ločmeles vai Agneses Čakšas izpildījumā.

IK “LARI D” Ludmilas Morozovas ādas rotas ar akmeņiem un Lienes Brūveres dažādi pērļu izstrādājumi priecēs ikvienu daiļā dzimuma pārstāvi.

Lai arī kādi laikapstākļi mūs sagaidīs, Latgolys golds gaidīs ikvienu, lai cienātu ar sātīgām uzkodām. Lauku labumi no Latgales tematisko ciemu saimniecēm būs pieejami ikviena gaumei – smaržīga rupjmaize, mājas siers, kūpināta gaļa, mājas desas un speķi, īsts lauku miestiņš, medus un daudz kas cits.

Nāciet, izbaudiet latgaliešu sirsnību un viesmīlību!

Kontaktinformācija: 
Projekta vadītāja Natālija Kurakina, e-pasts natalija.kurakina@lpr.gov.lv
Reģions filtram: