Jaunpils novadā "Dabas notikuma dārza" atklāšana.

Datums: 
21. Jūnijs, 2015
Reģions: 
Vieta: 
Jaunpils pagasts

21. jūnijā plkst. 18:00 "Dabas notikumu dārza" atklāšana Jaunpils novada lauku mājas "Vagas."
Mūsu idejas pirmā pieturvieta ir klāt - Dabas notikumu dārza atklāšana, kad aicinām ikvienu dabas mīlošu cilvēku ciemos, lai iepazītos ar projektu. Dabas notikumu dārzs sevī ietver ne vien tikai augu daudzveidību, tas ir kā notikums, kas turpinās attīstīties un pilnveidoties, lai būtu kā ilgtspējīgs projekts nemitīgā attīstībā. Šobrīd tiek izkopts dažādu veselības augu paraugdārzs, kas tiek organizēts pēc to ziedēšanas krāsas un sezonāli ļauj iezīmēt dārzu krāsu laukumos. Dažādām darbnīcām, meistarklasēm un vienkāršai pasēdēšanai ir tapis netradicionāls namiņš, kas veidots no veciem logu rāmjiem un citiem otrreiz lietojamiem materiāliem.
21.jūnijs ir zāļu diena, kas iezīmē vasaras saulgriežus. Tā ir jāpavada, atdodot visas labākās domas, lai iegūtu enerģiju visai vasarai. Mēs aicinām uz dažādām radošām darbnīcām - keramiku, saulgriežu svētku vainagu izgatavošanu, kuģīšu izgatavošanu kopā ar biedrību "7 balles" un citām sirdi priecējošām aktivitātēm.

Saulgriežu vingrošana stiprinās jūsu veselību un atjaunos enerģiju. Vingrošanu vadīs Ci-gun instruktore Rita Grīnfogele. Atceries paņemt vingrošanas paklājiņu patīkamākai vingrošanai.

Pateicoties Jaunpils domes rīkotajam projektam "Darām paši", dienas laikā varēsim spēlēt dažādas brīvdabas spēles un muzicēt ar dažādiem oriģināliem un paštaisītiem mūzikas instrumentiem.

Plkst. 21:45 aicinām piedalīties uguns rituālā, kura laikā varēsim aizmirst ikdienas rūpes un vairot pozitīvas domas atlikušajiem gada darbiem.

Vakara izskaņā ļausimies latviešu un svešzemju vasaras noskaņas mūzikai ezera koncertā kopā ar Zani Bremmeri, Anitu Intaiti, Artūru Dumbri un Robertu Jakubovski. Seģene noderēs patīkamākai sēdēšanai zālītē un mūzikas baudīšanai.

Esam pateicīgi mūsu draugiem un ģimenēm, kas deva savu artavu, lai šis projekts taptu. Paldies arī Jaunpils pašvaldībai, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra" rīkotajam jauniešu konkursam "Laukiem būt" un sia "Latfood", kas deva finansiālo startu šī projekta uzsākšanai.

Kontaktinformācija: 
http://dabasnotikumudarzs.mozello.com/contact/
Reģions filtram: