Ceļo ar garšu mājas kafejnīcu dienās Vidusdaugavā 24. un 25.jūlijā

Datums: 
24. Jūlijs, 2021 līdz 25. Jūlijs, 2021
Vieta: 
Bērzu iela 7 Aizkraukles KB Aizkraukle Aizkraukles novads
Nozare: 

Ceļo ar garšu mājas kafejnīcu dienās Vidusdaugavā 24. un 25.jūlijā

Lai garšām pildīts ceļojums Tevi atved uz Vidusdaugavu – te likteņupes Daugavas vidusposmā, gluži kā plūstoši ūdeņi, kopā savijušies seši novadi, veidojot jaunu, vienotu Aizkraukles novadu. No senās Hanzas pilsētas Kokneses, līdz vietai, kur gaisma Daugavā dzimst – Aizkrauklei. No Pļaviņu novada - vietas, kur savu mūža rakstu ierakstīt, līdz Zaļās zemes novadam – Skrīveriem. No teiksmainiem mežiem ieskautās Jaunjelgavas, līdz Mūsmājām Sēlijā – Neretas novadam.
Viesoties un izbaudīt garšīgu, daudzveidīgu piedāvājumu aicinās divdesmit deviņas mājas kafejnīcas.

Senajā Hanzas pilsētā Koknesē garšu kārpiņas iepriecinās piecas mājas kafejnīcas. Abās pasākuma dienās paipalu delikateses piedāvās Olalā!CAFE, savukārt “Mežsaimniecības kantora” pagalmā saimniece galdā liks saldus našķus un atspirdzinošus dzērienus.
Akcijas pirmajā dienā izzināt un degustēt garšaugus un to sāļus dažādos ēdienos aicinās mājas kafejnīca viensēta “Ausmas”, kā arī “Rijnieku” sētā varēs nogaršot grilētu kazas piena sieru ar ogu mērci. Dūmoto ēdienu cienītāji “Kūpiņsalā” varēs baudīt kūpinātas zivtiņas un uz grila gatavotas maltītes.

Trīs mājas kafejnīcas savus apmeklētājus gaidīs vietā, kur gaisma Daugavā dzimst – Aizkrauklē. 24. jūlijā Balkānu tradicionālos ēdienus iepazīt aicinās “Balkānu garšas”, piedāvājot nogaršot un uzzināt, kas ir jufka un pilaf. “AK gardumi vēstniecība” vasaras garšas maltīte Aizkraukles sirdī viesiem atgādinās, cik svarīga un neaizstājama ir latviešu virtuves klasika, no aukstās zupas līdz grūbām un pat ribiņām. Savus spēkus ielu ēdiena cienītāji varēs izmēģināt “KWB street food restaurant”, jo tur, abās pasākuma dienās, iepriekš piesakoties, būs iespējams pagatavot lielo 3kg burgeru.

Mājas kafejnīcas darbosies arī Pļaviņu pusē – ainaviskās vietās un gleznainās lauku mājās, kuru saimnieki ir īsti savas dzimtās vietas patrioti. 24. jūlijā “Vistu gailenēs Vizbuļu pagalmā” varēs nogaršot Klintaines pagasta “Vizbuļos”. 24.un 25.jūlijā ciemos gaidīs mini ZOO “Karlīnas” un “Karlīnas virtuve”, kas lieliem un maziem piedāvās gan iepazīt eksotiskus dzīvniekus un putnus, gan baudīt gardu maltīti. Vietalvas puses “Kadiķīša” māju pagalms būs atvērts ikvienam, kurš vēlēsies degustēt “kupuša pienu” un “vasaras dzirkstošo zupu”.

Zaļās zemes novadā Skrīveros mājas kafejnīcu durvis vērs astoņās vietās. Abās pasākuma dienās piedalīsies piecas kafejnīcas. “Ziedu ielas namiņā” interesenti varēs izgaršot medus produkciju un iepazīties ar seno amatu mākslu, savukārt “Vasarā laukos” būs divu veidu zupas, kas vārītas uz dzīvās uguns, kā arī pašcepta maizīte un citi gardumi. “RADADA Lāčplēsis grilē” viesus cienās ar grilētu jēra vai vistas gaļas šašliku un ļaus izmēģināt apdrukas prasmes. “Skrīveru mājas saldējuma” kafejnīca piedāvās atveldzēties vasaras karstumā ar firmas saldējumu ēdieniem un pašu gatavotiem dzērieniem. “Emociju fabrikas Raudas krogs” aicinās emocionālā garšu kārpiņu ceļojumā, izbaudot gotiņu kūku un skrīveru zefīru. 24.jūlijā apmeklētājus gaidīs trīs kafejnīcās. “Sulu mājā” būs iespēja nogaršot ābolu pankūkas ar dažādu ogu ievārījumiem, kā arī pašrocīgi izveidot ābolu virtuli un to degustēt. “Armadillo dārzā” notiekošajos dārza svētkos būs iespējams iekost kādu kūpinātu uzkodu, vai iestiprināties kārtīgāk ar zivtiņu un cūkgaļu zaļumu marinādē. Viesus laipni sagaidīs “Ciema slotā” pie Jēpapa – šeit būs īstens Vidzemes ēdiens gan sievu, gan vīru gaumē, kuru receptes lolotas no vecmāmiņas pūra lādes.

Teiksmainajos mežos ieskautajā Jaunjelgavas pusē viesus sagaidīs septiņās mājas kafejnīcās. Gan 24., gan 25. jūlijā ciemiņus gaidīs trijās vietās - pašā meža vidiņā itāļu virtuves garšas un noslēpumus aicinās izbaudīt kafejnīca “IN THE WOODS”, savukārt “Jaunupītēs” apmeklētāji uzzinās, kas ir bišu gultiņas, paralēli baudot medus kvasu un jēra zupu. “Garšu bankā” viesus sagaidīs ar krāsainu ēdienkarti – šeit varēs nogaršot piparmētru auksto zupu un pat sama fileju. 24.jūlijā apmeklēt tiek aicinātas četras kafejnīcas. “Pie Daugavas” tālo zemju ceļotājus un to atklājējus sagaidīs ar īpašu, uz ugunskura vārītu zupu, lai ar jauniem spēkiem varētu doties tālāk, savukārt “Jaunjelgavas stacijas bufetē” vēsturisko vērtību cienītājiem galdā liks kotletes ar kartupeļu biezeni un padomju ēdnīcas klasiku – kafijas krēmu ar ogu ķīseli. “Baltās baznīcas Zaļumbārā” būs iespēja baudīt slaveno sadraudzības zupu un citus draudzes ļaužu gatavotus gardumus, piemēram, plātsmaizi un “Serenādi”. Vasarīgajā kafejnīcā “Pie lapenītes” viesus cienās ar Anitas gardo ugunskura pupiņu zupu un lauku kūciņām.

Lai ikviens justos kā Mūsmājās Sēlijā, Neretā mājas kafejnīcas apmeklētājiem durvis vērs trīs vietās. Abās pasākuma dienās senajā Gricgales krogā mājas kafejnīcā “Pie Medņa” varēs izjust vēsturisko elpu un iestiprināties ar seno sēļu ēdienu - batviņu zupu tieši no ugunskura. 24.jūlijā Pilkalnes muižā apmeklētājus sagaidīs ar lielā katla jēra gardumiem un dažādiem Irmas saldumiem, savukārt mājas kafejnīcā “Siera bize” saimniece aicinās nogaršot mājās gatavotas pusdienas ar dažādiem piena produktiem, kā arī degustēt dažādu veidu sierus.

Mājas kafejnīcu dienas rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departaments un Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs” (vairāk informācijas: www.latvia.travel un www.celotajs.lv/majaskafejnicas un sociālo tīklu kontos).

Gaidīsim ciemos Vidusdaugavā – aizraujošā garšu, ainavu un stāstu ceļojumā, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos nosacījumus!
Lai nodrošinātu pakalpojuma pieejamību, vēlama iepriekšēja pieteikšanās.

Kontaktinformācija: 
Lauku ceļotājs, tel.: 67617600, e-pasts: lauku@celotajs.lv
Pielikums: 
Reģions filtram: