Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā norisināsies Mazbānīša svētki

Datums: 
25. Decembris, 2016
Reģions: 
Vieta: 
Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs
Nozare: 

Svētdien, Pirmajos Ziemassvētkos - 25.decembrī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Mazbānīša svētki.

Mazbānīša svētkos visā Piejūras brīvdabas muzejā Rūķienes Daces Priedes uzmanīti darbosies Kuldīgas amatierteātra rūķi.

Mazirbes stacijā aicināti tikties Mazbānīša Visziņi, lai prāta kaujās uzzinātu vēl ko jaunu par Mazbānīti. Lībiešu sētā Rūķi visus apmeklētājus cienās ar šķelto zirņu zupu un karstu mežrozīšu tēju, jo tā ir arī Rūķu mīļākā tēja.

Smiltniekos varēs darināt puzurus, bet muzeja smēdē kalējs Ainārs Rullis palīdzēs katram apmeklētājam izliet laimi.

Svētkos Rūķi ir īpaši norūpējušies par to, lai ikvienam bērnam būtu visskaistākā eglīte, tāpēc darbnīcā (Administrācijas ēkā) katram būs iespēja radīt eglīti, un, kamēr vieni nodarbosies ar adatainu skujkoku veidošanu, tikmēr citi varēs iepazīt lielisko muzeja izstādi par visāda veida adatām - “Adata maza, lielus darbus dara”.

Tikmēr muzeja teritorijā būs iespēja vizināties ne tikai ar Mazbānīti, bet arī ar zirdziņiem no jātnieku kluba “Demora”. Par tiem, kam vēl jādodas viesos, gādās Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Svētkus noslēgs Ziemassvētku koncerts plkst.16.00 Lielirbes baptistu lūgšanu namā kora “Līvzemes”, vadītāja Astra Plostniece, un Ventspils Bērnu mūzikas skolas pūšamo instrumentu nodaļas audzēkņu izpildījumā.

Ieeja – EUR 0,60; EUR 1,40

Kontaktinformācija: 
Ventspils muzejs - 63 622 031, muzejs@ventspils.lv
Reģions filtram: