Ventspils novada izglītības iestāžu pavāru seminārs

Datums: 
15. Marts, 2016

Seminārs Ventspils novada izglītības iestāžu pavārēm

Lai rosinātu Ventspils novada pašvaldības izglītības un pirmskolas iestāžu pavārus pievērst pastiprinātu vērību vietējās produkcijas izmantošanai, gatavojot maltītes iestāžu audzēkņiem, vienpadsmit novada izglītības iestāžu pavāres Ventspils Tehnikumā piedalījās seminārā, iegūstot jaunas profesionālās prasmes un veltot laiku savstarpējai komunikācijai.
Semināru organizēja SIA LLKC Ventspils konsultāciju birojs. "Vēlējos skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pavārēm parādīt, kā iekārtota modernā Ventspils Tehnikuma mācību virtuve, un aicināt viņas pievērst īpašu uzmanību veselīgam uzturam un biežāk izvēlēties vietējos produktus, kā arī uzrunāt izglītības iestāžu vadītājus un pašvaldības izglītības nodaļas vadību “dot zaļo gaismu” vietējās produkcijas ražotājiem pašvaldības iepirkumos.", saka biroja vadītāja Ī.Roze – Posuma.
Puzes pamatskolas pavāre Andra Kukjane iepriekš bija piedalījusies SIA “Lauku konsultāciju un izglītības centra” rīkotajos vienas dienas kursos "3 pavāru restorānā" Rīgā, tādēļ viņai jau bija priekšstats par to, kas notiek mūsdienīgās virtuvēs, bet tagad ar savām zināšanām dalījās Ventspils Tehnikuma pasniedzējs, vairāku starptautisku konkursu dalībnieks un laureāts, pavārmākslas speciālists Aivars Varņeckis. Vispirms viņš pastāstīja, ko nozīmē veselīgs uzturs, un norādīja uz plašām vietējo produktu priekšrocībām, sniedza teorētisku ieskatu visdažādākajās, ikdienā izmantojamās receptēs, sevišķi uzsverot vietējas izcelsmes produktu labās kvalitātes un garšas īpašības, bet pēc tam aicināja lēnvārī pagatavot cūkas pavēderes cepeti, kas tika pasniegts ar biešu sulas marmormērci. Pavāres pagatavoja arī vitamīnu kokteili un desertu "Svaigēdāju šotiņš". Teju visi ingredienti bija vietējas izcelsmes, tik vien, ka šotiņā nokļuvušais kivi - svešzemnieks. Praktisko darbu noslēgumā dalībnieces apbalvoja sevi ar brīnumgardām pusdienām un nesteidzīgu “tīklošanu” par sev tuvām un interesantām tēmām. Vienprātīgs bija secinājums, ka jāpalielina vietējās izcelsmes produktu īpatsvars, un nākotnē pat pārsvars, izglītības iestāžu audzēkņu maltītēs.
Seminārā pavadītā diena tika atalgota ar zināšanas apliecinošiem sertifikātiem un atziņu, ka ir vērtīgi ne tikai papildināt profesionālās zināšanas, bet arī savstarpēji iepazīties, jo šis bija pirmais pasākums, kurā satikās teju visas Ventspils novada izglītības un pirmskolas iestādēs strādājošās pavāres.

Kontaktinformācija: 
Īrisa Roze - Posuma
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: