Vietējā brendija mazajai ražotnei jauns pakalpojums

Datums: 
31. Augusts, 2021
Reģions: 

2019. gadā Daugavpils novada Grantu konkursā ar savu ideju par nelielās stiprā alkohola ražotnes izveidi pieteicās Iļja Ivanovs no Biķernieku pagasta. Saņemot no novada domes atbalstu 1500 eiro apmērā, jau 2020. gada sākumā viņam bija savs produkts, ko piedāvāt interesentiem. Tāpat viņš tika uzņemts arī LIAA biznesa inkubatorā. Pateicoties pašvaldības atbalstam, uzņēmējs iegādājies Itālijā ražotu filtrācijas iekārtu un uzpildīšanas iekārtu, par saviem līdzekļiem nopircis destilēšanas iekārtu.

Dažas dienas atpakaļ Iļja ieviesis jaunu pakalpojumu – ekskursiju pa savu nelielo ražotni ar izgatavotās produkcijas degustāciju. Viesiem tiek piedāvāts iepazīties arī ar brendija gatavošanas procesa posmiem, iesaistīties ražošanā. Saimnieks izstāstīs par franču destilācijas tehnoloģijām, kuras pats pielieto, parādīs vīna tapšanas procesu, un padalīsies ar pieredzi, kā viņam tapa brendija ražotne. Savs stāsts ir arī uzņēmuma nosaukumam.

Vēlamais cilvēku daudzums grupā, kurā var ierasties uz degustāciju – līdz 10 cilvēkiem.

Kopš atvēršanas Iļja bija krietni uzlabojis ražošanas tehnoloģijas, un daudz kas vēl ir priekšā. Pieci gadi pagājuši garšu eksperimentos, telpu un līdzekļu meklējumos, kā arī lai saņemtu nepieciešamās atļaujas.

Ražotne iekārtota kādreizējā bērnudārza ēkā Biķernieku ciemā. Savulaik šajā bērnudārzā par pavāri strādājusi Iļjas vecmāmiņa. Tagad telpas daļēji ir tukšas, vienā spārnā apmeties veikals, izveidota svarcelšanas zāle, bet vienu ēkas daļu no pagasta īrē Iļja. Telpas ražotnei izremontējis pats, plāno pamazām labiekārtot arī apkārtni, lai ražotne būtu atpazīstama un ar laiku piesaistītu arī tūristus.

Nelielajā noliktavas telpā plauktos savirknētas gatavās produkcijas pudeles. Visus dzērienus vieno kopīgs uzņēmuma zīmols “Kazanova moonshine”. Kazanova savulaik bijis īsts siržu lauzējs, tāpēc arī savai produkcijai izvēlējies moto “From the men Kazanova””, proti, ja izdzer vīrietis, viņš kļūst par Kazanovu, bet, ja iedzer sieviete, tad viņa iepazīstas ar Kazanovu. Savukārt vārds ‘moonshine’ (mēness gaisma) saistīts ar alkohola vēsturi Amerikā.

Jaunais uzņēmējs Iļja Ivanovs sava brendija ražošanā liek lietā no sentēviem aizgūto dzēriena recepti, apvienojot tradīcijas un jaunākās tehnoloģijas vienā veselā. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, mūsdienu izpildījumā.

Visu dzērienu pamatā ir ābolu sulas destilāts, no kura tālāk top uzlējums. Brendija ražošana ir īsta māksla, kura ietver sevī ne tikai tehnoloģisko procesu ievērošanu un pārzināšanu, bet arī fantāziju un jaunu garšu eksperimentus. Uzņēmuma pievienotā vērtība ir pašu izaudzētu ābolu, ogu, riekstu, garšaugu un medus izmantošana brendija ražošanā.

Uz doto brīdi SIA “Kazanova” piedāvā 6 dažādus brendija veidus, bet nākotnē garšu klāsts tiks papildināts. “Apple wood brandy”, “Mens resort” un “Jigan” ir pirmie jaunā uzņēmēja brūvējumi, un nav likuši klientiem vilties.

Gatavo produkciju ir iespējams iegādāties uz vietas saimniecībā, vai arī ir iespējama piegāde.

Par atsevišķu samaksu ir iespējams iegādāties arī īpašu koka iepakojumu ar uzņēmuma zīmolu “Kazanova moonshine”, kas kalpos kā labs iepakojums dāvanai.

Kontaktinformācija
Iļja Ivanovs
kazanovamoonshine@gmail.com
25411240
www.kazanova.lv

Kontaktinformācija: 
kazanovamoonshine@gmail.com , tālr. 25411240
Reģions filtram: