5. Latvijas Lauku kopienu parlaments – domapmaiņa lauku telpas nākotnei

Datums: 
16. Jūnijs, 2021 līdz 17. Jūnijs, 2021
Reģions: 
Vieta: 
Stāmeriena
Nozare: 

No 2021. gada 16. līdz 18. jūnijam Gulbenes novada Stāmerienā notiks 5. Latvijas Lauku kopienu parlaments, pulcējot politikas veidotājus, akadēmiķus, uzņēmējus, pašvaldību pārstāvjus un, protams, pilsoniski aktīvos lauku attīstības entuziastus un iedvesmojošu iniciatīvu īstenotājus no visas Latvijas. Uzmanības centrā būs diskusijas un pieredžu apmaiņa par Latvijas lauku izaicinājumiem un atbildēm uz tiem.

Parlamenta rīkotāji cer, ka arī šogad dalībniekiem būs iespēja vienoties sinerģijā un ideju apmaiņā klātienē, bet, ņemot vērā pastāvošo situāciju Covid-19 pandēmijas dēļ, Latvijas Lauku kopienu parlaments tiek plānots, izstrādājot arī alternatīvus pasākuma scenārijus – daļējai vai pilnīgai tā norisei tiešsaistē. Neatkarīgi no formāta - lauku attīstības epicentrs būs Stāmerienes pils un tās apkārtne Gulbenes novadā.

Trīs dienu garumā pasākuma laikā notiks darba grupas, sarunas un diskusijas, paneļa sesijas, ziņojumu un stāstu uzklausīšana, pieredzes braucieni un neformālas aktivitātes, lai diskutētu par attālo ciemu un to iedzīvotāju identitātes stiprināšanu un salgabāšanu, jaunienācējiem laukos - viņu pieredzēm un vajadzībām, pandēmijas radītajām sekām un pielāgošanās risinājumiem reģionos, iespējām saistībā ar tehnoloģiskajām un sociālajām inovācijām, viedo ciemu attīstību un ideju iedzīvināšanu, digitalizāciju, Eiropas Zaļo kursu un citiem procesiem, kas pievērš uzmanību, rada bažas un vienlaikus jaunas idejas attīstībai ļaudīm, kuri laukos dzīvo, strādā, veido ģimenes, vada uzņēmējdarbību un aktīvi darbojas savās kopienās.

Pielikumā pasākuma programma.

Kontaktinformācija: 
Latvijas Lauku Forums +371 28855427
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
llkp_programma.pdf670.29 KB
Reģions filtram: