Dārza ainavas veidošana | 12.10.2020 pieredzes apmaiņas brauciens no Ogres

Datums: 
12. Oktobris, 2020
Nozare: 

SIA LLKC Ogres birojs aicina visus interesentus, kuri rūpējas par ainavu savā dārzā, 12.oktobrī doties pieredzes apmaiņas braucienā aplūkot dzirdēto 29.septembra informatīvajā seminārā praksē – “Saimniekošanas dažādošana: lauku vides tūrisma saimniecību attīstība - vietējās produkcijas noieta veicināšana, mārketinga projektu veidošana, tūrisma produkta prezentāciju organizēšana” (Dārza ainavas veidošana)

Apmeklējamās vietas:

Skrīveru dendroloģiskais parks
Dendroloģiskais parks un svešzemju koku stādījumi – unikāli Eiropas nozīmes meža vēstures objekti. Apmēram 300 introducētās koku un krūmu sugas, 30 no tām ir ievērojami retumi Eiropas mērogā. Parks sadalīts 20 floristiski ģeogrāfiskos apgabalos, vienu atvēlot Latvijai. Tūrisma prezentācijas piemērs.

Aijas Kaškures koku dārzs
Priežu meža un Aiviekstes upes ieskautajā lauku sētā 2,5ha platībā vietu raduši ap 1500 koku, krūmu un ziemciešu. Lauku vides tūrisma saimniecībā vērojama bagātīga augu kolekcija, kur sastopami dažādi retumi, jaunas koku dekoratīvās formas, netradicionāli pārtikas augi un ziemcietes. Savdabīgajā dārzā vietu raduši augi no visas Pasaules: Eiropas, Ziemeļamerikas un Tālajiem Austrumiem. Liela daļa kolekcijas materiālu ir izaudzēti uz vietas saimniecībā no sēklām, spraudeņiem un potzariem.

Latvijas Valsts mežu Kalsnavas arborētums
Kalsnavas arborētums, saukts arī par trešo botānisko dārzu Latvijā, apbur apmeklētājus ar savu šarmu un izsmalcināto kolekciju, teju vai katrā gadalaikā. Viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk nekā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus. Jūnijā uzzied viena no lielākajām publiski pieejamajām peoniju kolekcijām Baltijas valstīs. Regulāri mārketinga projekti, tūrisma prezentācijas piemērs.
Aijas Kaškures konsultācijas stādu iegādē.

Līdzmaksājums: 24,-EUR (t.sk. PVN), iekļaujot apmeklējumus, autobusu (no Ogres tehnikuma) un ēdināšanu.
Vietu skaits ierobežots.
Dalībniekiem jāapliecina iesaiste lauksaimniecībā, mežsaimniecībā vai pārtikas jomā.

Informācija un pieteikšanās:
elina.masteiko@llkc.lv, 28331239

Saimniecību un mežu apmeklējumi tiek nodrošināti Latvijas Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020. gadam “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Atbalsts saimniecību un mežu apmeklējumiem” ietvaros, LAD Līguma nr. LAD011018/P43
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

PASĀKUMA LAIKĀ IESPĒJAMA FOTOGRAFĒŠANA, AUDIO UN VIDEO IERAKSTU VEIKŠANA ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

SAIMNIECĪBU APMEKLĒJUMĀ NEDRĪKST PIEDALĪTIES PERSONAS, KURĀM NOTEIKTA PAŠIZOLĀCIJA, MĀJAS KARANTĪNA VAI STINGRĀ IZOLĀCIJA, KĀ ARĪ PERSONAS, KURĀM IR ELPOŠANAS CEĻU INFEKCIJAS PAZĪMES.

Kontaktinformācija: 
Elīna Masteiko elina.masteiko@llkc.lv 28331239
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
llkc19og13-l.pdf230.45 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: