Ventspils novadā ar ELFLA līdzfinansējuma palīdzību atjauno gājēju tiltu

Datums: 
2. Novembris, 2018
Vieta: 
Užavas pagasts
Nozare: 

2017. gada 10. augustā Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde pieņēma lēmumu par Ventspils novada pašvaldības projektaNr. 17-08-AL17-A019.2203-000011 “Gājēju tilta izbūve pār Užavas upi” apstiprināšanu ELFLA līdzfinansējuma saņemšanai.

Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt pašvaldības attīstības programmā balstītu nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, attīstīt tā esošās funkcijas un piedāvāt jaunradītus pakalpojumus kultūras un dabas mantojuma objektu sociālekonomiskā potenciāla attīstībai un integrācijai vietējās ekonomikas struktūrā, palielinot gājēju un velosipēdistu plūsmu pa Baltijas jūras piekrastes dabas takām, savstarpēji sasaistot dabas un kultūras mantojuma objektus Užavas pagastā. Organizēta gājēju un velobraucēju plūsma palīdzēs saglabāt un popularizēt Baltijas jūras piekrastes teritoriju Užavas pagastā, tajā esošos unikālos dabas objektus - Pelēko kāpu, Užavas upes grīvu, kā arī Užavas bāku, Luterāņu baznīcu un citus objektus, nodrošinot to ērtu sasniedzamību.
Izbūvējot tiltiņu, tūristi tiks vesti cauri ciemam, tā apskates objektiem, veikalam, kā arī publiskajam bezmaksas interneta pieejas punktam pie objekta "Kalves", turklāt viņiem nebūs jābrauc līkums pa šoseju, un būs jāmēro par 4,2 km īsāks ceļš.
Projekta ietvaros Užavas ciemā izbūvēts gājēju tiltiņš pār Užavas upi. Tā kā būvniecības vietā 20. gs. 50-tajos gados bija tilts, kas bija pilnībā sabrucis un nebija pārbūvējams, upē tika veikta upes gultnes tīrīšana un atbrīvošana no vecajiem pāļiem.
Projekta kopējās izmaksas sastāda 240 147,45 eiro. Tajās ietilpst būvprojekta izstrāde un autoruzraudzības pakalpojumi (SIA “M.A.-Taka-7”), topogrāfiskā uzmērīšana (SIA "Ģeodēzists"), demontāžas darbi (SIA "Venta - 1"), būvprojekta ekspertīze (SIA "Inženieru birojs "Kurbada tilti""), būvuzraudzības pakalpojumi (IK "Ozols-G") un būvdarbi (SIA "Būvinženieris"). ELFLA finansējums sastāda 45 000 eiro.

Kontaktinformācija: 
Ventspils novada pašvaldība
Reģions filtram: