Pļaujas svētki Ausekļu dzirnavās jau desmito reizi

Datums: 
8. Septembris, 2018
Vieta: 
Ausekļu dzirnavas
Nozare: 

Vecumnieku novadā, Bārbeles pagastā, 8. septembrī- brīvdabas muzejā “Ausekļu dzirnavas” jau desmito reizi notiks Pļaujas svētki.

Svētku svinīgā atklāšana un Latvijas karoga pacelšana paredzēta plkst. 11.00. Visas dienas garumā būs skatāmi seno lauksaimniecības, mājsaimniecības darbarīku, tehnikas un arodu demonstrējumi.

Savu meistarību dažādos zemnieku sētas, amatniecības un mājsaimniecības darbos demonstrēs kuplā Mediņu ģimene un viņu draugi - amatnieki no vairākiem Latvijas novadiem. Sava amata meistari piedāvās iespēju izzināt senču gudrības un tikumus, atklās aroda noslēpumus un ļaus iemēģināt roku māla trauku izgatavošanā, metāla izstrādājumu veidošanā. Koka amatnieki demonstrēs prasmes galdniecības darbos un Latvijas vienīgais bērzu tāss meistars Pēteris Zvirbulis demonstrēs tāss pielietojumu ikdienā.

Svētkos varēs līdzdarboties kartupeļu novākšanas, šķirošanas un kukurūzas smalcināšanas darbos. Būs iespēja iesaistīties labības pļaušanas, kūlīšu siešanas, graudu tīrīšanas un kulšanas darbos ar kuļmašīnu «Imanta», kuru darbinās unikālā “Ruston” tvaika mašīna, kā arī vērot graudu malšanu ūdens dzirnavās ar ūdens spēku.

Izsalkušie varēs iestiprināties no lielā putras katla, ar malkas maizes krāsnī ceptiem pīrāgiem un saimnieču gatavotiem našķiem.

Paredzēti dažādi pārsteigumi, atrakcijas gan lieliem, gan maziem svētku apmeklētājiem, vizināšanās zirga pajūgā un laivošana Iecavas upē.

Demonstrējumu laukā varēs baudīt kultūras programmu, kuru atveduši apkārtējo novadu mākslinieki. Svētkus kuplinās muzikālā apvienība “No Staburaga”, bet Albīns Baļčūns rūpēsies par muzikālo noformējumu visas dienas garumā. Īpašie svētku viesi grupa “Rumbas kvartets” no Kuldīgas.

Svētkos darbosies amatniecības izstrādājumu tirdziņš.

Laipni aicināti amatnieki rādīt savu prasmi un piedāvāt amatniecības izstrādājumus (pieteikties pa tālruni 29197412 vai 26396878)!

Ieejas maksa: pieaugušajiem 5,00 eiro, pensionāriem 4,00 eiro, bērniem no 7 līdz 18 gadu vecumam 2 eiro, Latvijas Goda ģimenēm (viens pieaugušais, viens un vairāk bērni) 6,50 eiro, Latvijas Goda ģimenēm (divi pieaugušie, viens un vairāk bērni) 11,00 eiro, uzrādot derīgu Goda ģimenes karti.

Kontaktinformācija: 
ausekludzirnavas@inbox.lv + 371 26396878; +371 29197412
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
plaujas_svetki-plakats.docx163.82 KB
Reģions filtram: