Piedalies Melleņu lasīšanas čempionātā Nīcas novadā!

Datums: 
18. Jūlijs, 2015
Vieta: 
Jūrmalciema kāpās
Nozare: 

Lai iesaistītu novada iedzīvotājus un viesus aktīvā atpūtā, popularizētu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, šogad 18. jūlijā plkst. 9.00 Jūrmalciema kāpās notiks jau trešais „Melleņu lasīšanas čempionāts”.

Sacensties varēs ne tikai par to, kurš 3 stundu laikā būs salasījis visvairāk ogu, bet arī 4 īpašajās disciplīnās – „Ašākais ogotājs”, „Skaistāk noformētais groziņš”, „Lielākās ogas īpašnieks” un „Dūšīgākā komanda”. Dalībniekiem obligāta iepriekš pieteikšanās pa tālr. 28361268 līdz 15. jūlijam. Dalības maksa pasākumā – 3 eiro.

Uz pasākumu un atpakaļ kursēs pašvaldības transports – izbraukšana plkst. 8.00 no Nīcas novada domes stāvlaukuma. Pasākumu organizē Nīcas novada dome, Nīcas pieaugušo izglītības centrs, biedrība „Kalnišķu Īves” un interešu kopa „Aizjomietes”.

Ar pasākuma nolikumu var iepazīties un apskatīties 2014. gada fotogrāfijas var Nīcas novada mājas lapā - www.nica.lv .

----------------------------------------------------------------------------------
UZZIŅAI
Nīcas novada dvēsele un lielākā bagātība ir tā ļaudis. Tādēļ novada devīze ir – dzīvesvieta un pietura laimīgam cilvēkam.

Jau izsenis novada ļaudis likuši dzimtās puses vārdam izskanēt ar darba tikumu, jestro apdziedāšanos godos un krāšņo tautastērpu. Ne velti novada ģerboni rotā neprecētas meitas galvas rota – zīļu vainags. Arī šodien tiek celtas godā kultūrvēsturiskās vērtības. Atjaunotos tautastērpos pošas 2 kori, 2 etnogrāfiskie ansambļi un 6 tautas deju kolektīvi.

Nīcas novads ir īpašs ne vien ar skaisto jūras piekrasti, lielāko Lejaskurzemes upi Bārtu, diviem ezeriem un diviem dabas parkiem, bet arī visā Latvijā izdaudzinātajiem skaistajiem, čaklu roku koptajiem dārziem. Novadā ir aktīva kultūras dzīve, visu līmeņu izglītības iespējas. Darbojas vairāki lieli lauksaimniecības un pārstrādes uzņēmumi, attīstīta tūrisma infrastruktūra, joprojām tiek piekopta piekrastes zvejniecība. Aktīvi tiek izmantotas Eiropas finansējuma piesaistes iespējas, lai uzlabotu dzīves kvalitāti novada ļaudīm.

Informācijas un fotogrāfijas avots - www.nica.lv

Kontaktinformācija: 
Tālr. 28361268; www.nica.lv
Reģions filtram: