30.03.23.| Ventspils Kultūras centrā, Kuldīgas ielā 18, Ventspilī notiks Valsts KLP tīkla Pasākumu ietvaros rīkots informatīvais seminārs "Par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem"

Datums: 
30. Marts, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Ventspils

2023.gada 30.martā no plkst.11:00 līdz 15:00 Ventspils Kultūras centrā, Kuldīgas ielā 18, Ventspilī notiks Valsts KLP tīkla Pasākumu ietvaros rīkots informatīvais seminārs "Par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna (KLP SP) ietvaros"

2023. gadā Zemkopības ministrija (ZM) sāk īstenot Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu, kas kopumā 2023.-2027. gadā Latvijas laukiem paredz 2,5 miljardus EUR. Lai veicinātu lauksaimnieku izpratni par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem, ZM sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) janvārī, februārī un martā Latvijas reģionos organizēja 22 informatīvos seminārus lauksaimniekiem un lauku uzņēmējiem. Ventspilī notiek noslēdzošais - 23. seminārs.
Seminārā ZM, Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) un LLKC eksperti skaidros atbalsta saņemšanas nosacījumu jauno kārtību un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Galvenie jautājumi, par kuriem tiks sniegts skaidrojums, būs tiešo maksājumu vispārīgie nosacījumi; ilgtspēju sekmējošs ienākumu pamatatbalsts; pārdalošais maksājums; saistītais ienākumu atbalsts; agrovide; ekoshēmas; jaunā VAAD lauksaimniecībā izmantojamās zemes pārvaldības sistēma un mēslošanas plāna sagatavošana tajā; laba lauksaimniecības un vides stāvokļa nosacījumi; pieteikšanās kārtība LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmā; izmaiņas atbalsta samazinājuma aprēķinā; konsultantu sniegtais atbalsts.

Jautājumu gadījumā zvaniet LLKC Ventspils konsultāciju biroja vadītājai Īrisai Rozei-Posumai pa tālr. 292770111 vai rakstiet: irisa.roze@llkc.lv

Kontaktinformācija: 
Īrisa Roze-Posuma, tālr. 29277011, e-pasts: irisa.roze@llkc.lv
Pielikums: 
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: