Pārtika

LLKC Talsu konsultāciju birojs 8. maijā organizēja saimniecību apmeklējuma braucienu uz Vidzemi par tēmu “Jaunāko tehnoloģiju izmantošana lauksaimniecības produktu ražošanas procesā, tehnoloģiju pilnveidošanā un drošas pārtikas ražošanā”.

LLKC Saldus konsultāciju birojs 14. maijā organizēja mājražotāju grupu konsultāciju, kurā piedalījās 11 interesenti – gan mājražotāji, gan amatnieki. Uz tikšanos bija pulcējušies dalībnieki, kuri jau aktīvi darbojas, jo savs saražotais produkts bija jāņem līdzi.

Vai, kādus un par kādu cenu var pagatavot ēdienus skolas bērniem no vietējiem pārtikas produktiem? Kādas aktualitātes ir īsajās pārtikas piegādes ķēdēs Vidzemē un  ko pircējam piedāvā šī reģiona mazie ražotāji un šefpavāri?

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” maija numurs.

Santa Lasmane-Radzvilaviča, izveidojot piemājas saimniecību “Sniķeri” kazkopības un mājražošanas nozarē, saprata, ka daudz jāmācās, un tā viņa nesen papildu citiem zināšanu apguves veidiem  izmantoja iespēju bez maksas saņemt lietderīgus padomus Konsu

Balvi| Lauku labumu tirdziņš Balvos 8. jūnijā

8. jūnijā lauku labumu tirdziņš Balvos

8. jūnijā Balvos, laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra notiks tradicionālais lauku labumu jeb zaļais tirdziņš. Aicinām ikvienu apmeklēt tirdziņu, lai iegādātos dažādus lauku labumus, sezonas dārzeņus, stādus un amatniecības izstrādājumus no tuvākiem un tālākiem zemniekiem, mājražotājiem un amatu meistariem!

SALDUS | Mājražotāju seminārs

LLKC Saldus konsultāciju birojs aicina mājražotājus uz mājražotāju grupu konsultāciju!

Seminārs plānots š.g. 14. maijā (otrdiena), plkst. 11:00, LLKC Saldus konsultāciju biroja telpās, Striķu ielā 2.

Semināra tēma ir "Tirdzniecības vietas noformēšana un digitālā satura radīšana".

Pasākuma norise:

* Informācija par pasākumu "Novada garša";
* Noformējuma veidošana produktu fotogrāfēšanai kopā ar Kristīni Treidenu;
* Padomi fotogrāfijas uzņemšanai no Lauras Gudzinskas.

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” aprīļa numurs. Tajā iepzīstinām ar konkursa “Laukiem būt!” uzvarētājiem. Publicēts atskats uz GLOBALG.A.P. konferenci Jelgavā, akcentējot to, ko šī starptautiskā pārtikas sertifikāta iegūšana var sniegt lauksaimniekiem

Braucot pa Rīgas–Daugavpils šoseju, pavisam netālu aiz norādes uz Likteņdārzu garāmbraucējus mudina apstāties omulīgs koka namiņš, kurā uzņēmums piedāvā iegādāties kūpinātas un svaigas zivis, tagad arī cūkgaļas un vistas kūpinājumus, dažādus pašu gatavotus gardus un veselīgus našķus.

Alsungā 21. martā norisinājās seminārs “ Vietējo produktu pārstrāde – mājražošana”. Liels prieks par kuplo dalībnieku skaitu ne tikai no Alsungas, bet arī Jūrkalnes un Kuldīgas.

Lapas

Subscribe to RSS - Pārtika