Jaunumi

Devos uz Jēkabpils novada Kūku pagastu, lai aprunātos ar zemnieku saimniecības “Ezerkalni” darbīgo saimi viņu “Putnu fermā”. Vai tur mīt arī putni?

Maize cilvēka uzturā jau izsenis ieņem īpašu vietu – tā ir gan pirmās nepieciešamības produkts, gan ēdienreizes centrālais elements, ko var baudīt gan vienu pašu, gan kā piedevu.

Raivis un Džineta Rozentāli abi ir jumpravieši. Viņi gan savas skolas gaitas, gan tagad arī ģimenes dzīvi un uzņēmējdarbību saista tieši ar Jumpravu Ogres novadā.

Jeļena Jolkina atceras, ka bērnībā viņas mājās vienmēr bija dzīvnieki, kam nepieciešama palīdzība, ārstējot no dažādām veselības problēmām.

Saimniekošanas dažādošana ir viens no stūrakmeņiem veiksmīgas uzņēmējdarbības attīstībai. Aprīļa beigās LLKC Saldus birojs pulcēja dalībniekus no dažādām Kurzemes vietām, lai dotos smelties iedvesmu un pieredzi pie uzņēmējiem, kuri veiksmīgi attīsta savas saimniecības.

“Mētras” – hobijs ar pievienoto vērtību. Tāds bija nedaudz vairāk kā pirms pieciem gadiem “Lauku Lapā” publicētā raksta virsraksts.

“Paulīnes burgernīca” ir neliela vieta krustojumā Alsunga–Jūrkalne, kur jebkurš vasarā var apstāties, baudīt gardus burgerus, gūt mirkli miera un sajusties tuvāk dabai.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” aprīļa numurā informējam, kādas izmaiņas veiktas platību maksājumu atbalsta saņemšanā.

Šogad LLKC Balvu konsultāciju birojā tiek realizēti vairāki jauni pasākumi un pieejas modeļi, lai pulcētu lauku saimniekus papildināt savu kvalifikāciju, satikties, dalīties pieredzē un rast risinājumu efektīvākai saimniekošanai. Viens no tiem ir “Biznesa brokastis”.

Zemnieku grupa kopā  ar LLKC Kuldīgas biroja konsultantēm 15. un 16. martā devās uz Igauniju mācīties to, kā radīt savam produktam pievienoto vērtību, un apmainīties pieredzē.

Lapas