Bauskas novada lauksaimniekus aicina uz “Uzņēmēju brokastīm”

Datums: 
17. Marts, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Bauskas novads

Ar mērķi veicināt dialogu starp pašvaldību un lauksaimniekiem piektdien, 17. martā, Bauskas novada uzņēmējdarbības un kompetenču attīstības centrs organizē cikla “Uzņēmēju brokastis” pasākumu “Vai šodien ir viegli būt lauksaimniekam?”

Pasākums notiks Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālajā struktūrvienībā, dodot iespēju lauksaimniekiem iepazīt skolas praksi, apmācot topošos lauksaimniecības speciālistus.

“Uzņēmēju brokastis” ieplānotas divās daļās- vispirms būs informatīvā daļa, kurā nozaru pārstāvji informēs par lauksaimniecības nozari Bauskas novadā, zemkopības sektora nākotnes izaicinājumiem un iespējām, Zemkopības ministrijas prioritātēm valdības rīcības plānā, kā arī vēstīs par pārtikas ražošanas Latvijā problēmām un perspektīvām.

Pēc tam sekos pārrunu daļa, kas ietvers gan diskusiju paneli ar nozaru ekspertiem, lai gūtu atbildes uz svarīgiem jautājumiem, kā arī tīklošanos, lai vietējiem uzņēmējiem būtu iespēja iepazīties ar nozaru kolēģiem un veidot nākotnes sadarbības.

Par aktuālajā tēmām informēt ir pieaicināti tādi eksperti, kā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, Zemkopības ministrijas ministra biroja vadītāja Anna Vītola Helviga, Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, Bauskas novada Lauku attīstības konsultanti Kristaps Stallīts, Edgars Dzelme, uzņēmuma SIA “G&Z Ražotne” īpašnieks Ģirts Vismanis. Diskusiju panelī piedalīsies arī Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis un Saeimas deputāts Arnolds Jātnieks.

Kontaktinformācija: 
kristaps.stallits@llkc.lv Tel 20267734
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma.pdf189.83 KB
Reģions filtram: