Jaunumi

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” marta numurā aizraujošs Lindas Šarķes-Fedjajevas stāstījums par Āfrikas valsts Ruandas lauksaimniecību, ar kuru paredzama LLKC konsultantu sadarbība.

Talsu novada Vandzenes pagasta mājražotāja Olga Blumbaha ikdienā ir uzņēmējdarbības pasniedzēja, lasa dažādas lekcijas un ir ekonomikas skolotāja Dundagas vidusskolā. Taču jau kopš 2018.

Kārķu pagastā 2017. gada decembrī Latvijas simtgades pasākumu ietvaros notika Kārķu simtgades ekspozīcijas un kalendāra atvēršana, kas veltīts dzimtām, kuras pagastā dzīvo četras, piecas un vēl vairāk paaudžu – tajā skaitā Tobīsu ģimene.

Bauskas novada mazajiem un vidējiem piensaimniekiem katram savs skatījums uz saimniecības un nozares pašreizējo situāciju un attīstību. Tomēr viņi ir vienisprātis, ka piena iepirkuma cenai, lai tā ļautu ne tikai dzīvot «pa nullēm», bet arī attīstīties, jābūt virs 40 centiem par kilogramu.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” februāra numurā publicējam plašu reportāžu par starptautisko lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstādi “Zaļā nedēļa” Berlinē un Latvijas līdzdalību tajā.

Ivo Līdums pirms trim gadiem Popes pagasta Topciemā iegādājies senās Dziru mājas Rindas upes krastā un sācis tās atjaunot. Pamazām iecerēts šeit attīstīt piedāvājumu tūristiem, kuri novērtē iespēju atpūsties mierā un harmonijā.

Šķiet, sen starptautiskā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstāde “Grune Woche” jeb “Zaļā nedēļa” Berlīnē nebija notikusi tik nemierīgos apstākļos – tā sākās Vācijas zemnieku protestu pavadīta, tad zemniekiem pievienojās autopārvadātāji un visbeidzot arī transporta darbinieki, kas apturē

Viesojamies Dievidkurzemes novada Otaņķu pagasta Rudes saimniecībā “Ceļnieki”, kur pie sevis viesmīlīgi uzņem Iveta Reinfelde un Osvalds Muša, kuri ir mazie mājražotāji un patlaban piedāvā priežu čiekuru sīrupu, stipros dzērienus (liķieri “Strong pine cone”, konjaku “Me

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” janvāra numurā aicinām lauksaimniekus pieteikties mācībām ar ES atbalstu, ko kopīgi plašā tēmu lokā nodrošinās LLKC kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti.

Lapas