29.04.2023, Nīcas novads | Reņģu svētki Jūrmalciemā

Datums: 
29. Aprīlis, 2023
Vieta: 
Jūrmalciema tīklu mājā Piestātne

Ir pagājis atkal gads un jau 2023. gada 29.aprīlī pie mums Dienvidkurzemes novada JŪRMALCIEMĀ norisināsies ikgadējie Reņģu svētki.
Svētki, kuri pavadāmi kopā ar ģimeni, svētki, kuros nogaršot un pamēģināt reņģes visdažādākās interpretācijās. Svētki, kuros būt kopā ar draugiem.

Šogad esam Jums sarūpējuši:
1. Jauno Pavāru Kustība centīsies mūs pārsteigt un likt mūsu garšas kārpiņām izbaudīt ko jaunu.
Jauno pavāru kustība apvieno jaunus un entuziastiskus Latvijas pavārus – Kristapu Sīli, Artūru Trinkunu, Robertu Ozoliņu, Žani Raivo-Behmani, kuri aktīvi iestājas par pavārmākslas izaugsmi, kvalitatīvu vietējo produktu izmantošanu un restorānu nozares attīstību! Šajā pasākumā piedalīsies Kristaps Sīlis (restorāns John); Artūrs Trinkūns (restorāns Barents); Žanis Behmanis (restorāns Meisons); Roberts Ozoliņš (restorāns Kopa) un papildus būs vēl mazie pavāri.
2. Savukārt mēs - Jūrmalciema Tīklu māja piestātne, parūpēsimies par degustācijām, gardu zupu un reņģēm gatavotām dažādās interpretācijās.
3. Druvas amatierteātris iestudēto R.Blaumaņa lugu "Trīnes grēki"- režisore Ļuba Kapteine. Izrāde aizraus un sasmīdinās, kā pieaugušos tā bērnus.
4. Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC) parūpēsies par mazajiem svinētājiem, kas bērniem sniegs neaizmirstamus iespaidus un caur fizikas, ķīmijas eksperimentiem ļaus atklāt zinātnes pasauli. Tās noslēgumā skatītājus sagaida kāds zinātnisks gardums, kas top acu priekšā. Pasākuma laikā jaunākiem apmeklētājiem būs iespēja arī iepazīt makšķernieku pasauli, radoši un aktīvi darbojoties kādā no ZIIC darbnīcām.
5. Ceremoniju meistars Mārcis Grīnbarts parūpēsies par jautrību, atbilstošu noskaņojumu un garastāvokli.
6. Kā arī neizpaliekam bez Tirdziņiem, kuros varēs iegādāties arī zivju produkciju.

Uz tikšanos š.g. 29.aprīlī Jūrmalciemā Tīklu mājā "Piestātne".

Pasākuma organizatori un atbalstītāji: biedrība "Jūrmalciema valgums", Dienvidkurzemes novada pašvaldība, Dienvidkurzemes novada Nīcas kultūras nams, SIA "Ostbaltfish", biedrība "Jauno pavāru kustība", Zivsaimniecības sadarbības tīkls, Novada garša (www.novadagarsa.lv).

Kontaktinformācija: 
Aleksejs Kačanovs (tālr. 27843096, e-pasts: aleksejs.kacanovs@llkc.lv)
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: