Jaunumi

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” maija numurā skaidrojam aktuālās izmaiņas lauksaimniekiem atbalsta saņemšanā par platībām un dzīvniekiem.

Informējam par jaunumiem “Novada Garšas” šīs vasaras pasākumos.

Eiropas Komisija (EK) 2021. gada jūnijā izklāstīja savu ilgtermiņa redzējumu par Eiropas Savienības (ES) lauku apvidiem līdz 2040. gadam (turpmāk – “Lauku redzējums”). EK priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena 2019.

“Mūsu pārliecība: latvietis ir saimnieks – čakls, radošs, ar raksturu, neatlaidīgs un vienmēr augošs! Tā arī mēs, šīs vērtības godājot, katru rītu ceļamies – ejam darbos, lai koptu savu sētu un sarūpētu to, kas gan cilvēkam, gan dabai labs un nepieciešams.

Žurnāla aprīļa izdevumā lasiet interviju ar “Food Union” grupas padomes priekšsēdētāju Hariju Panki par grupas uzņēmumu “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Premia FFL” darbību pēc tam, kad par grupas vairākuma akcionāru kļuva Āzijā bāzētā investoru kompānija “PAG Private Equity”.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” aprīļa numurā plašāk stāstām par konkursa “Laukiem būt!” finālu un iepazīstinām ar uzvarētāju idejām.

Ar ko jums asociējas oranžā krāsa – ar burkāniem, ar pīlādžiem, ar ķirbjiem? Ogrē šobrīd oranžā ir lapsu krāsa, “Lapsu Mājas siera” krāsa.

Pēdējo gadu notikumi ne vienam vien lika padomāt par pārcelšanos uz laukiem. To lika gan ekonomiskie, gan ekoloģiskie, gan drošības apstākļi. Viena lieta – iegādāties vai mantot īpašumu, otra – kā ar to visu tikt galā.

Madonas novada Sausnējas pagasta Jaunkņapēnos saimnieko Valters Pundurs – kopš 2012. gada, kad pārņēma no savas sievas Līgas omes Veltas Ārijas Bērziņas viņas nomas zemes un 10 aitu ganāmpulku.

Konkursā “Laukiem būt!”, ko lauku jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam jau divpadsmito gadu rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), šogad galvenās balvas ieguva biznesa idejas par piedevām ēdienu gatavošanai, mērcēm un sausajām garšvielām; digitālas mācību platformas i

Lapas