Pirmie Veselības svētki Krāslavas novadā

Datums: 
21. Jūlijs, 2017 līdz 22. Jūlijs, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Krāslava
Nozare: 

Pilsētas svētku laikā ikviens Krāslavas novada iedzīvotājs un viesis tiek aicināts apmeklēt arī Veselības svētku sarīkojumus. Veselīgi un aktīvi pavadot svētku dienas, interaktīvā un neformālā vidē varēs iegūt zināšanas un jaunas prasmes veselības veicināšanai un slimību profilaksei, to nozīmi cilvēka dzīvē un ietekmi uz organismu.
Esi aktīvs un būsi vesels!
Veselības svētku programma:

Piektdien, 21. jūlijā

Krāslavas novada domes 1. stāvā
Plkst. 12:00 Veselības svētku fotoizstādes “Veselā miesā vesels gars” atklāšana. Izstādē būs apskatāmi konkursam iesūtītie fotomirkļi. Konkurss izsludināts līdz 16. jūlijam. Ar fotokonkursa nolikumu var iepazīties www.kraslavasvestis.lv
Krāslavas novada centrālās bibliotēkas zālē
Plkst. 15:30 - 16:30 lekcijā "Kā viegli būtiski uzlabot veselību?" ārste Ludmila Stavro - Freiberga rosinās domāt par veselīgu dzīvesveidu un sirds/asinsvadu, un onkoloģijas (īpaši ādas) slimību profilaksi.
Plkst. 16:40 - 18:00 interaktīvajā meistarklasē "Pašu gatavotas ārstnieciskās ziedes" zemnieku saimniecība "Kurmīši" mudinās pagatavot sev piemērotu ziedi no ārstniecības augiem, kā arī iepazīstinās ar zāļu tējām veselīgai ikdienai.
Krāslavas baseina skvoša zālē
Plkst. 17:00 - 18:00 nodarbības "Kusties un esi vesels!” laikā sertificēts fizioterapeits Žans Makarovs iepazīstinās ar vispārattīstošo vingrinājumu pozitīvo ietekmi uz veselību. Nodarbībā būs gan vingrošanas teorija, gan prakse.

Sestdien, 22. jūlijā

Visas dienas garumā būs iespēja apmeklēt Krāslavas pilsētas svētku ietvaros rīkotās aktivitātes veselīga dzīvesveida piekritējiem - nūjotāju pārgājiens, velotūre, Ghetto Games, futbola un volejbola sacensības.
Gr. Plāteru ielā (blakus Nodarbinātības valsts aģentūras Krāslavas filiālei)
Plkst. 10:00 - 15:00 ekskursijas Bērnu veselības autobusā sadarbībā ar "Ronald McDonald House Charities" Latvija. Ikviens bērns varēs apmeklēt veselības autobusu un iepazīties ar tajā strādājošajiem dakteriem, pārliecināties, ka vizīte pie ārsta var būt arī aizraujoša un bez stresa.
Tirgus ielā
Plkst. 10:15 - 11:45 sportiskas meistarklases “Ciguns un brīvdabas joga”. Atveseļošanās un un psiholoģiskais treniņš, kas ļaus paplašināt sajūtas un uztveres kanālu diapazonu, kā arī garīgo praksi.
Plkst. 12:45 - 14:00 kontaktimprovizācijas nodarbība. Bodywork. Ķermeņa pašizziņa. Balstoties uz austrumu cīņu mākslām, tiek improvizētas kustības un vingrinājumi veselībai. Brīvdabas fiziskās aktivitāšu nodarbības vadīs biedrība "Dabas Sporta Zāle".
Krāslavas stadionā
Plkst. 10:30 - 12:00 interaktīvi informatīvs pasākums "Sportisks pats un suņuks mans!" Dzīvniekterapija un veselīgs dzīvesveids. Suņu paraugdemonstrējumus vadīs Daugavpils kinologi.
Krāslavas novada TIC 2. stāvā
Plkst. 16:00 - 17:00 praktiskā lekcija "Ēd un neslimo!" par Vidusjūras uztura piramīdu. Saruna par (ne) atļauto uzturu un onkoloģiju. Lekcijas ietvaros uztura speciāliste Agnese Pavlova vadīs arī radošo darbnīcu bērniem "Veselīgā uztura McDonalds".
Krāslavas Kultūras nama foajē
Veselības svētku izskaņā katram būs iespēja tikties ar veselīga dzīvesveida piekritēju Inesi Ziņģīti, kura no plkst. 18.00 līdz 19:40 vadīs interaktīvu iedvesmas meistarklasi "Jūties labi!"
Veselības svētki tiek rīkoti Krāslavas novada domes ESF projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” (Nr. 9.2.4.2./16/I/097) ietvaros.
Aktivitātes īsteno Krāslavas novada dome sadarbībā ar biedrību “Krāslavas rajona partnerība”.
Vairāk informācijas www.kraslava.lv un www.kraslavaspartneriba.lv

Kontaktinformācija: 
www.kraslavaspartneriba.lv
Reģions filtram: