Pasākuma lektors: Timac Agro Latvia Lopkopības produktu vadītājs, Mg.Vet. Jurijs Brente
Datums un laiks: 13. decembris 2023, plkst. 10-16
Tēmas:
1. Neatbilstoši sagatavotas skābbarības ietekme uz slaucamo govju veselību un produktivitāti
- · Kas ir pienskābe, etiķskābe, propionskābe un sviestskābe? Kā tās rodas un kāds ir to vēlamais daudzums
- · Kā šo gaistošo taukskābju koncentrācija barībā ietekmē barības apēdamību, barības stabilitāti un vielmaiņas slimības
- Cukuru un proteīnu zudums barībā, kā to noteikt un novērst.
2. Kā pareizi piepildīt un nosegt skābbarības tranšejas/ stirpas. Pareizais un "sociālais" variants.
- Praktiskie padomi dažādās situācijās
3.Skābbarības analīžu interpretācija. Vai tikai pēc NIR var noteikt fermentācijas izdošanos/ neizdošanos?
- Pētījumi un prakse analizējot skābbarības sastāvu un kvalitāti.
4.Vai govs visās laktācijas stadijās uzņem visu, kas tai nepieciešams un aprēķināts TMR?
- Izaicinājumi, kas ietekmē apēstās barības daudzumu un kā ar tiem cīnīties.
Pasākuma vieta: Branku Brančotava, Saules iela 2, Brankas, Cenu pagasts, Jelgavas novads, LV-3042
Reģistrācija un papildu informācija: timacagrolatvia.lv sadaļā AKTUALITĀTES, mob. 20208712