Rūpnieciskais pētījums – bioloģisko un konvencionālo kāpostu ražošana un pārstrāde, izpētot un izstrādājot inovatīvas bezatlikuma tehnoloģijas skābētu kāpostu sulas pulvera (dehidrāta) iegūšanai un pielietošanai jaunu produktu radīšanā ar augstu pievienoto vērtības pārtikas, kosmētikas un farmācijas (uztura bagātinātāji) jomā

Industrial research - production and processing of organic and conventional cabbage, by studying and working out innovative and zero waste technology
Kontaktpersona:
Zanda Krūma
zanda.kruma@llu.lv
Projekta norises laiks:
01/05/2019
-
31/01/2022
Finansējums:
445394,38 EUR

Latvijas Lauksaimniecības universitāte kopā ar partneriem (SIA ”Dimdiņi Agro”, SIA “Dimdiņi”, SIA “Margret”, SIA “Cosmetic Lab”, SIA “Kinetics Nail Systems”, SIA “Maiznīca Flora”) ir uzsākusi projekta “Rūpnieciskais pētījums – bioloģisko un konvencionālo kāpostu ražošana un pārstrāde, izpētot un izstrādājot inovatīvas bezatlikuma tehnoloģijas skābētu kāpostu sulas pulvera (dehidrāta) iegūšanai un pielietošanai jaunu produktu radīšanā ar augstu pievienoto vērtību pārtikas, kosmētikas un farmācijas (uztura bagātinātāji) jomās” īstenošanu.

Projekta mērķis

Izstrādāt inovatīvas bezatlikuma tehnoloģijas skābētu kāpostu sulas pulvera (dehidrāta) iegūšanai un pielietošanai jaunu produktu radīšanā ar augstu pievienoto vērtību pārtikas, kosmētikas un citās jomās.

Skābu kāpostu ražošanas procesā veidojas kāpostu sula, kura ir bioloģiski aktīvu vielu avots, bet tehnoloģisko īpašību dēļ to nevar izmantot plašākās rūpnieciskās jomās. Kāpostu sulas pulveris ir vieglāk transportējams un izmantojams arī produktos, kur augsts ūdens saturs (sulā ūdens veido 95%) nav pieļaujams

Projekta laikā tiks izpētītas iespējas iegūt skābētu kāpostu sulas pulveri (dehidrātu), izmantojot inovatīvu tehnoloģiju, saglabājot produktā esošās dabīgās un vērtīgās vielas un līdz ar to būs arī rasts iespējamais variants samazināt lauksaimniecības produktu pārstrādes rezultātā radušos utilizējamos apjomus un samazinātu ar vides saglabāšanu saistīto problēmu mērogus.

Iegūtie jaunie produkti būs ar augstu pievienoto vērtību un izmantojot vietējās izejvielas pārtikas un kosmētikas ražošanas jomās

Projektā iekļauti dažādi partneri, gan zinātniskā institūcija, lauksaimnieki, pārtikas un kosmētikas ražotāji, un šī sadarbība dos papildus ieguvumus rodot kompleksu ilgtspējīgu risinājumu, nodrošinot pilnu ražošanas ciklu no izejvielas ražošanas līdz produktu ražošanai ar augstu pievienoto vērtību

Projektu “Rūpnieciskais pētījums – bioloģisko un konvencionālo kāpostu ražošana un pārstrāde, izpētot un izstrādājot inovatīvas bezatlikuma tehnoloģijas skābētu kāpostu sulas pulvera (dehidrāta) iegūšanai un pielietošanai jaunu produktu radīšanā ar augstu pievienoto vērtību pārtikas, kosmētikas un farmācijas (uztura bagātinātāji) jomās” īsteno Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākuma “Sadarbība” 16.1. apakšpasākuma „Atbalsts Eiropas Inovācija partnerības lauksaimniecības ražīgumam un ilgtspējai lauksaimniecības ražīguma un ilgtspējas darba grupu projektu īstenošanai” (turpmāk – Pasākums) ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
Zanda Krūma, zanda.kruma@llu.lv

Projekta partneri

Projekta vadošais partneris:
Latvijas Lauksaimniecības universitāte
Projekta partneri:
  • SIA “Dimdiņi Agro”,
  • SIA “Dimdiņi”,
  • SIA “Margret”,
  • SIA “Cosmetic Lab”,
  • SIA “Kinetics Nail Systems”,
  • SIA “Maiznīca Flora”.
Pievienotie faili
Linki
Pieteikšanās Lauku tīkls jaunumiem!
Uzzini pirmais par jaunumiem savā nozarē!
Adrese
Rīgas ielā 34, Ozolnieki,
Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Sociālie mediji
Arhīvs
Arhīvs
© 2024 Visas tiesības aizsargātas. Valsts lauku tīkls

Norises datums

Norises datums