28.06.2023.|Lauku saimniecību pārvaldības elektroniskās sistēmas izveide - manslauks.lv seminārs

Datums: 
28. Jūnijs, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Tiešsaiste

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) izstrādājis ērtu un ikvienam saimniekam viegli pieejamu viedo lauku saimniecības pārvaldības sistēmu – manslauks.lv. Ikviens interesents aicināts pieteikties sistēmas oficiālajam atklāšanas semināram, kas norisināsies 28. jūnijā, tiešsaistē.

LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis uzsver, ka pēdējos gados, it īpaši šajā pavasarī, zemnieki ir sajutuši, cik daudz darbībām lauksaimniekiem ir jāspēj izsekot līdzi: “Tāpat ir jāspēj orientēties gan jaunajās ekoshēmās, gan agrovides maksājumos. Būtiski saprast saimniecības nākotnes redzējumu: kādi lēmumi tiks pieņemti un kā tie ietekmēs saimniecību nākotnē? Tādēļ radīts rīks tieši mums, Latvijas zemniekiem, kas atvieglo saimniecības pārvaldību un birokrātijas šķēršļu pārvarēšanu”.

Ņemot vērā nepieciešamību vienā rīkā iekļaut lērumu funkciju, kas tiešā veidā atvieglotu nevis apgrūtinātu saimnieka darbu, “Mans lauks” veidots, aktīvi iesaistot vairākas lauksaimnieku organizācijas un zemnieku saimniecības, tādējādi nodrošinot daudzfunkcionālu palīgsistēmu, kuras centrā ir zemnieks un ilgtspējīga saimniecības pārvaldīšana.

Lai arī kopumā tīmekļa vietne manslauks ir pieejama, jāņem vērā, ka tā vēl atrodas izstrādes un kļūdu novēršanas stadijā. Viena no sadaļām, kur vēl tiks ieguldīts vislielākais darbs, ir lopkopības sadaļa.

Uzzināt vairāk par sistēmu “Mans lauks” varēs oficiālajā sistēmas atklāšanas seminārā, kas norisināsies 28. jūnijā no pulksten 10 līdz 12 tiešsaistes platformā “Zoom” vai sekot līdzi notiekošajam tiešraidē, kas tiks translēta “Mans lauks” oficiālajā sociālo tīklu platformas Facebook profilā. Pieteikties semināram iespējams reģistrēties aizpildot pieteikuma anketu.

 

Pasākums tiek rīkots projekta Nr.18-00-A01612-000018 "Lauku saimniecību pārvaldības elektroniskās sistēmas izveide" ietvaros ar Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu.

Kontaktinformācija: 
Ina Protizāne, e-pasts: ina.protizane@llkc.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
ml_programma.pdf1.11 MB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: