Praktisks seminārs | “Lauku īpašuma attīstīšana pēc permakultūras principiem”

Datums: 
30. Aprīlis, 2022
Vieta: 
LLKC Mācību un demonstrējumu centrs ''Lielozoli''

Ja Tev ir lauku īpašums, kuru vēlies attīstīt saskaņā ar dabu un ierīkot tajā dārzu, balstoties uz permakultūras* principiem, kas priecē ar daudzveidīgu augļu un ogu klāstu, tad 30. aprīlī ielūdzam uz praktisko semināru “Lauku īpašuma attīstīšana pēc permakultūras principiem”, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Seminārs no plkst. 10.30 līdz 18.00 notiks LLKC mācību un demonstrējumu centrā “Lielozoli”, Slampē, Tukuma novadā.

Programmā:

  • Meža dārza ierīkošanas darbnīca: ko un kā stādīt permakultūras augļu un ogu dārzā?
  • Komposta darbnīca: kā nodrošināt augsnes auglību dārzam un pagatavot kompostu?
  • IKU Eduards mazās tehnikas demonstrējums lauku īpašuma apsaimniekošanai – minitraktors ar darba rīkiem (akmeņu un drazu novākšana, virskārtas līdzināšana, celmu frēzēšana, zaru un krūmu šķeldošana).
  • “Jauno pavāru kustības” gatavotas pusdienas no sezonāliem un vietējiem produktiem.
  • Noslēgumā – muzikāls pārsteigums un sarunas pie ugunskura.

Lektori:

Komposta darbnīcu vadīs LLKC Vides nodaļas projektu vadītāja Lāsma Ozola, kura ieguvusi Permaculture Design Course sertifikātu 2012. gadā Kostarikā pie Grahama Keldera (Graham Marshall Calder) un atkārtoti arī 2016. gadā Zviedrijā pie Ričarda Perkinsa (Richard Perkins) saimniecībā Ridgedale farm. Lāsma nesen apguvusi arī augsnes auglības un kompostēšanas mākas kursu pie ASV augsnes mikrobioloģes Elaines Ingamas (Elaine Ingham).

Meža dārza darbnīcu vadīs LLKC Vides nodaļas vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvils, kurš pēc permakultūras principiem attīsta arī savu īpašumu – “Gramzdas Ēdenes dārzs'' un aktīvi darbojas arī Latvijas Permakultūras asociācijā. Māra misija ir veicināt lauku īpašumu pašpietiekamību un netradicionālo kultūraugu audzēšanu.

Pasākumā aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem. Skolas vecuma bērniem būs iespēja iziet izlaušanās spēli meža takā gida pavadībā.

BIĻETES IZPĀRDOTAS

Svarīgi!

Pasākums norisināsies ārā, tāpēc  izvēlieties apģērbu un apavus atbilstoši laika apstākļiem.

* Permakultūra ir ētisks un praktisks ietvars ekoloģiskam un ilgtspējīgam dzīvesveidam, lai apzināti plānotu un radītu efektīvas, daudzveidīgas, stabilas un reģenerējošas sistēmas. Seminārs paredzēts gan tiem, kam permakultūra ir svešvārds, kā arī tiem, kas jau ir iepazinušies ar permakultūras principiem, bet vēlas padziļināt savu izpratni par praktisko pielietojamību piedaloties darbnīcās, uzdodot sev interesējošus jautājumus un apmainoties ar pieredzi ar citiem dalībniekiem.

Esam iecerējuši arī turpmāk veidot seminārus, lai ļautu sekot līdzi “Lielozolu” attīstībai, mācoties izmantot permakultūras principus dzīvē. Ieskats par pagājušajā gadā iesāktajām aktivitātēm atrodams šeit: https://lielozoli.lv/dzivesstils/permakultura/

Plašāka informācija: Lāsma Ozola, lasma.ozola@llkc.lv, tālrunis: 26447400. 

 

Kontaktinformācija: 
Lāsma Ozola, lasma.ozola@llkc.lv, tālrunis: 26447400.
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma_lielozoli_30apr.png245.51 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: