Seminārs SALDŪ - Aršanas tehnoloģijas darbībā

Datums: 
12. Jūlijs, 2017
Reģions: 

SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Saldus nodaļa un SIA “Saldus AGRO” aicina apmeklēt semināru par arklu regulēšanu un kvalitatīva aruma nodrošināšanu, kas notiks 2017. gada 12. jūlijā (trešdien). Sākums plkst. 10:00 Tikšanās vieta: SIA “Saldus AGRO” (Saldus novads, Novadnieku pagasts, Draudzība, Lazdu iela 15, LV - 3801), pēc tam kopīga došanās uz uzņēmuma lauku, kur notiks seminārs.

Lektors un pasniedzējs ir Jānis Kažotnieks (SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Inženiertehnoloģiskās nodaļas vadītājs), kurš semināra dalībniekus informēs par darba drošību strādājot ar arkliem, un pārvietojot tos pa ceļu; izstāstīs par arklu uzbūvi un klasifikāciju; arklu tehnisko stāvokli; praktisko regulēšanu. Praktiski arī tiks parādīts kā precīzi noregulēt arklu un novērtēt arumu.

"Mēs varam runāt par aršanas nepieciešamību, varam runāt, vai aršana ir ilgtspējīgas lauksaimniecības sastāvdaļa, varam diskutēt, cik lielā mērā aršanas kvalitāti ietekmē rūpīga lauka samērīšana un pastāvīga arkla regulēšana. Varam šo visu apspriest, jo tie patiešām ir būtiski jautājumi. Tomēr mēģināsim atcerēties un saprast vienu, – ja reiz esam nolēmuši art, bez kārtīgas un pastāvīgas aruma analīzes, precīzas regulēšanas un lauka iemērīšanas arums nekad nebūs optimāls. Tieši tas pats attiecas arī uz degvielas patēriņu, sagaidāmo ražas līmeni un ieņēmumu apjomu. Tātad – ja aram, tad prātīgi un ar apdomu, pastāvīgi domājot līdzi par kvalitāti, bet bez fanātisma. Taisnība vienmēr ir kaut kur pa vidu." (Jānis Kažotnieks)

Semināram pieteikšanās obligāta līdz 11. jūlijam. Pieteikties semināram un iegūt papildus informāciju var pie SIA LLKC Saldus nodaļas uzņēmējdarbības konsultantes Signes Bumbieres (tālr. 25494380; e-pasts: signe.bumbiere@llkc.lv).

Tuvumā esošie interesenti aicināti ierasties ar savu tehniku.

Informatīvais seminārs notiek Valsts Lauku tīkla pasākuma „Informatīvi izglītojošu semināru organizēšana visā Latvijā” ietvaros.

Kontaktinformācija: 
Signe Bumbiere, mob. tālr. 25494380, e-pasts: signe.bumbiere@llkc.lv
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: