Pievienoja kristabs
Sauseržu novākšanas laiks ir sācies
Limbažu novada Pāles pagastā lauksaimnieks Raivis Mickēvičs savā sausseržu dārzā pagājušajā nedēļā sāka jaunās ražas novākšanu, turklāt pirmo reizi viņš to darīja ar speciālo, Polijā ražoto ogu kombainu Marek WD. Pērn tas tikai vienu dienu bija iemēģināts upeņu laukā....
Konkursa “Laukiem būt!” naudas balva ieguldīta biznesa attīstībā
Ance Dandena 2019. gadā piedalījās LLKC Jelgavas biroja rīkotajās mācībās “Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai”. Mācību laikā tika sagatavots biznesa plāns un iesniegts konkursā “Laukiem būt!”, kur Ance ieguva otro vietu kategorijā “Uzņēmējdarbības ideja nelauksaimniecības...
Dvietē top īstais lauku saldējums
Karstas vasaras dienas un atveldzējošs saldējums – kas var būt labāks par to? Tomēr kādu saldējumu labāk izvēlēties, ja ne īsti latvisku, mājās gatavotu – Dvietes īsto lauku saldējumu, ko piedāvā Stapkeviču ģimene Ilūkstes novada Dvietes pagastā....
Iznākusi jūlija “Lauku Lapa”
Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” jūlija numurs. Tajā plašs materiāls par graudkopības ekonomisko analīzi. Pieejama informācija par jauno Latvijas kulinārās apceļošanas akciju “Atklāj Novada Garšu!”...
Prognozē pieprasījuma atjaunošanos pēc pārtikas
Eiropas Komisijas jūlijā publiskotajā īstermiņa lauksaimniecības tirgus pārskatā secināts – lai arī Covid-19 uzliesmojums īslaicīgi ietekmēja sabiedriskās ēdināšanas sektoru, pārtikas piegāžu ķēžu darbība nav apturēta, turklāt vairākās lauksaimniecības nozarēs ražošanas perspektīvas tiek vērtētas...
Finanšu sektors lauksaimniekiem nelabvēlīgs
Lauksaimniekiem ir grūti iegūt banku finansējumu, un finansējuma deficīts ES lauksaimniecībā ir robežās no 19,8 līdz 46,6 miljardiem eiro, bet pārtikas pārstrādē – vairāk nekā 12,8 miljardi eiro, secināts EK un Eiropas investīciju bankas iniciētā pētījumā “Fi-compass”, ko veica visās ES valstīs....
Lauku Lapa Nr. 7 (184)
2020. gada jūlija „Lauku Lapa”. Tās galvenās tēmas:...
Lauku Lapa Nr. 7 (184)
2020. gada jūlija „Lauku Lapa”. Tās galvenās tēmas:...