Daugavpils | ALTUM aicina uz “Starta dienu” jaunajiem uzņēmējiem

Datums: 
22. Marts, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Daugavpils universitāte

22. martā Daugavpilī notiks Latgales reģionā gada vērienīgākais bezmaksas pasākums jaunajiem uzņēmējiem “Starta diena”. Pasākumu rīkoAttīstības finanšu institūcija ALTUM un uz to ir aicināts ikviens interesents, kuram ir sava biznesa ideja un vēlme to īstenot, kā arī ikviens uzņēmums vecumā līdz 5 gadiem, kas meklē izaugsmes iespējas. Jaunie uzņēmēji pasākumā varēs iedvesmoties no nozares vadošajiem ekspertiem, uzzināt par pieejamo valsts atbalstu savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai paplašināšanai, kā arī nodibināt noderīgus kontaktus.

 “Starta diena” Daugavpilī notiks  22. martā plkst. 10:00-13:30 Daugavpils universitātē (Parādes ielā 1a). Visi interesenti līdz 21. martam ir aicināti elektroniski pieteikt savu dalību ALTUM interneta vietnē: https://www.altum.lv/lv/notikumi.

Pasākumā ikviens interesents uzzinās, kā pārdomāti plānot un finansēt savu ideju, kādi ir visbiežāk sastopamie mīti par biznesa uzsākšanu. Uzņēmuma “Couching and Consulting Group” pārstāvis Edgars Untāls uzstāsies ar lekciju “Pārdošana interneta laikmetā – kā atrast savu pircēju un pievērst viņa uzmanību”.

Seminārā ar uzņēmējdarbības pieredzes stāstiem un vērtīgiem padomiem dalīsies Latgales reģiona uzņēmēji. Piemēram, Aivis Ruža stāstīs par savu ģimenes uzņēmumu “Sātys”, kura ideja izaugusi no desu gatavošanas savā virtuvē līdz uzņēmumam, kurš šobrīd nodarbina vairāk nekā 20 cilvēkus, un saimnieko vairākos savas produkcijas veikalos. Savukārt Jevgēnijs Šeršņovs dalīsies savā pieredzē picērijas Luna Pica izveidē, kur idejas pamatā bija vēlme attīstīt atšķirīgu pieeju ēdināšanas uzņēmuma darbībai Daugavpilī, un kas tagad ir ļoti populāra jauniešu tikšanās vieta pilsētā.

Vita Pučka, ALTUM Latgales reģiona vadītāja:

“Šis ir jau otrais gads, kurā “Starta dienas” ietvaros potenciālajiem biznesa uzsācējiem un jaunajiem uzņēmējiem no visa Latgales reģiona ir iespēja tikties ar saviem “cīņu biedriem” – pieredzējušiem uzņēmējiem, kuri dalās savā unikālajā pieredzē. Aizvadītajā gadā pasākums norisinājās Rēzeknē – tajā piedalījās vairāk nekā simts dalībnieku. Jau šobrīd ar prieku un gandarījumu redzam, ka vairākiem uzņēmumiem mūsu reģionā tas kalpoja par iedvesmu un starta pakāpienu, lai sāktu biznesu vai to paplašinātu.”

Pirmais no šī gada pieciem semināriem interesentus pulcēja marta sākumā Jēkabpilī, savukārt turpinājumā tos būs iespējams apmeklēt 12. aprīlī Kuldīgā, 26. aprīlī Cēsīs un 31. maijā – Rīgā.

Jaunos un topošos uzņēmējus šajos semināros individuāli konsultēs vadošie eksperti no vairāk nekā 10 organizācijām: ALTUM, Valsts ieņēmumu dienesta, Uzņēmumu reģistra, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, komercbankām, Latgales plānošanas reģiona, Daugavpils universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas u.c.

Par ALTUM

Attīstības finanšu institūcija ALTUM ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. 2017. gada jūnijā ALTUM saņēma starptautiskās kredītreitingu kompānijas Moody’s ilgtermiņa kredītreitingu Baa1 valsts kapitālsabiedrībai, kas apliecina ALTUM stabilo finanšu situāciju. Savukārt 2017. gada 24. oktobrī ALTUM obligācijas tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kontaktinformācija: 
Vita Pučka, 67774004
Pielikums: 
Reģions filtram: