8.06.2023.|Alsungas pagasts| Seminārs "Siltumenerģijas ieguve un izmantošana segtajās platībās"

Datums: 
8. Jūnijs, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Skudriņas
Nozare: 
8. jūnijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.45 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU, iepriekš LLU) kopā ar sadarbības partneriem projekta ietvaros organizē semināru "Siltumenerģijas ieguve un izmantošana segtajās platībās". Tajā aicināti pieteikties nozares pārstāvji un ikviens interesents, kuram saistoša šī tēma.
Semināru apmeklēt varēs gan klātienē zemnieku saimniecībā "Skudriņas" (Kuldīgas novads, Alsungas pagasts), gan pievienoties tiešsaistes "Zoom" platformā, aizpildot pieteikuma formu.
 
Projekta mērķis ir izstrādāt Latvijas klimatiskiem apstākļiem piemērotu energoefektīvu tehnoloģiju ar integrētu siltuma sūkni (gaiss - ūdens) un saules enerģijas kolektoru, kā arī veikt eksperimentālās konstrukcijas izgatavošanu, siltuma enerģijas ražošanai slēgto platību apsildīšanai (gaisa termoregulācijai), siltuma enerģijas akumulēšanas un pārpalikušās siltuma enerģijas izmantošanai primārās lauksaimniecības un meža produkcijas pārstrādei - kaltēšanai.

Semināru plkst. 11.00 atklās LBTU Ulbrokas zinātnes centra vadītāja vietnieks, vadošais pētnieks Ādolfs Ruciņš, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvils un Z/S "Skudriņas" saimnieks Elmārs Hlomovs.

Turpinājumā sekos vairāki ziņojumi par aktualitātēm projektā - saules enerģija, pasīvās akumulācijas modeļi un to iespējas, akumulācijas slāņa izbūve un tehniskie rādītāji Z/S "Skudriņas", EIP "Sadarbība" projekta 16.1 "Efektīvu siltuma ieguves un apgādes risinājumu izpēte segtajās platībās" 2022. sezonas kopsavilkums Z/S "Skudiņas", iegūto akumulācijas datu agronomiskais izvērtējums Z/S "Skudriņas", bet noslēgumā projekta pārstāvji un dalībnieki piedalīsies akumulācijas siltumnīcas apskatē.

Projekta vadošais partneris ir LBTU Tehniskās fakultātes Ulbrokas zinātnes centrs un projektā iesaistījās vairāki sadarbības partneri - Latvijas Universitāte, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs", SIA "Rītausma", SIA "Baltic Open Solutions Center", SIA "A. Pundura konsultāciju centrs", biedrība "Progresīvo tehnoloģiju institūts", SIA "InfoPols.lv", Z/S "Skudriņas" un biedrība "Zemnieku saeima".

Interesenti aicināti pieteikt dalību, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi. "Zoom" saite dalībniekiem tiks izsūtīta 6. jūnijā. 

Detalizēta semināra programma pieejama, izmantojot šo saiti.

Seminārs tiek organizēts projekts "Efektīvu siltuma ieguves un apgādes risinājumu izpēte segtajās platībās" (Nr. 18-00-A01612-000023) tiek īstenots projekta Latvijas Lauku attīstības programma 2014. - 2020. gadam pasākuma 16. "Sadarbība" 16.1 apakšpasākuma: "Atbalsts EIP lauksaimniecības ražīguma un ilgtspējas darba grupu projekta īstenošanai" (Nr. 22-00-A01612-000002) ietvaros. Projekta uzsākts 2019. gada 8. martā un tiks realizēts līdz 2023. gada 30. jūnijam. Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Kontaktinformācija: 
Ilze Vīķe, ilze.vike@llu.lv
Reģions filtram: