Demokrātijas festivāls "Kopienas sarunas" – pirmo reizi Jelgavas novadā

Datums: 
20. Augusts, 2022
Reģions: 
Nozare: 

Biedrība Lauku partnerība "Lielupe" organizē nebijušu pasākumu Jelgavas novadā, kas notiks šī gada 20. augustā, Zaļenieku muižā, Zaļenieku pagastā, Jelgavas novadā.

Demokrātijas festivāls "Kopienas sarunas"

Festivāla tēmas:

  • KOMUNIKĀCIJA: Kas ir laba saruna?
  • ORGANIZĀCIJA: Cik daudz varam izdarīt kopā?
  • PĀRVALDĪBA: Kā labāk saimniekot savā novadā?
  • APZINĀTĪBA:Kā dzīvot apzināti?

Lai krāsaina un prieka pilna šī vasara!

Kas nepieciešams, lai cilvēks dzīvotu labāk? Kā veidot labu sarunu? Cik daudz var izmainīt un sasniegt, darot kopā? Kas veido labu pārvaldību  un kāda loma ir vietējās kopienas līdzdalībai?

Atbildes uz šiem jautājumiem ikviens varēs saņemt festivālā “Kopienas sarunas”. Biedrība Lauku partnerība “Lielupe” īsteno iniciatīvu “Kopdare”, kuras mērķis ir aktivizēt iedzīvotājus sadarbībai, aicinot būt aktīviem kopienas locekļiem. Šī gada pavasarī, katrā Jelgavas novada pagastā notika vēl nebijusi iedzīvotāju līdzdalības spēle “Aktīvas kopienas apkaimēs”, kur radoši un saliedējoši pulcējās iedzīvotāji, kas ir atvērti un gatavi veltīt savu laiku un spēkus, lai uzlabotu dzīvi pagastā. Tas ir kopienas spēka kodols. Šobrīd mazās kopienas pagastos īsteno kādu pašiem svarīgu ideju. Apkopojot vietējo  kopienu noskaņojumu un izaicinājumus šodien, tika izvēlētas tēmas nākamajam iniciatīvas “Kopdare” pasākumam - demokrātijas festivāls.

Festivāla mērķis ir rosināt cilvēkus interesēties par sabiedriskajām un politiskajām norisēm, veicināt demokrātiskas sarunu kultūras veidošanos. 

Viss sākas ar atklātu un cieņpilnu sarunu. Tāpēc aicinām ik vienu pilnveidot šo prasmi, satikt domu biedrus, izteikt savu viedokli un smelties iedvesmu darboties kopā. Aicinām aizrautīgās sarunās kopā pavadīt 20.augusta sestdienu Zaļenieku muižā un tās noslēpumiem apvītajā parkā, kur notiks pirmais demokrātijas festivāls Jelgavas novadā “Kopienas sarunas”.

Festivāla programmas ietvaros no plkst.10 notiks sarunas “Cilvēki rada” ar viesiem no dažādām Latvijas vietām, kas veiksmīgi ietekmē pašvaldībā un valstī nozīmīgu jomu attīstību. No plkst.12. festivāla dalībniekiem būs iespēja apmeklēt divas no četrām sarunu telpām - komunikācija, organizācija, laba pārvaldība, apzinātība, lai kopā ar tēmu ekspertiem un viesiem neformālā vidē rastu atbildes uz sekojošiem jautājumiem - kas ir laba saruna, kā dzīvot apzināti, cik daudz varam izmainīt, darot kopā, kā mums pašiem saimniekot savā novadā? Sarunu telpas notiks divās sesijās, tā dodot dalībniekiem iespēju sarunu tēmu izvēlē. No plkst.15.30 sāksies sarunu cikla noslēgums “Kopdares spēks”. Tēmu eksperti un viesi dalīsies atziņās par to, kā mēs kopā darot un sadarbojoties starp dažādiem sektoriem: nevalstiskais, publiskais un uzņēmēji - spējam radīt pozitīvas izmaiņas savā vidē, kurā paši dzīvojam. Vai viss sākas ar cilvēku? Festivāla noslēgumā, no plkst.16.30 visus dalībniekus vienos un priecēs koncerts.

Pasākuma laikā darbosies: radošās darbnīcas bērniem, vides darbnīcas pieaugušajiem, kā arī gards ēdināšanas pakalpojumu klāsts. Pusdienās visus dalībniekus stiprinās kopienas zupa. Draudzīgu un mājīgu atmosfēru radīsim visi kopā!

 Piedāvājam iespēju pieteikties transportam nokļūšanai uz festivālu (kursēs Jelgavas novada teritorijā): https://ej.uz/transporta_pieteikums_festivālā

Sekot līdz festivāla tapšanas aktualitātēm iespējams Facebook kontā @projektsKopdare, mājas lapā www.kopdare.lv, vai Instagram kontā @partneribalielupe

Festivālu organizē Biedrība Lauku partnerība “Lielupe” sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību.

Darām, radām, augam - KOPĀ!

 

Festivāls notiek projekta “Līdzdalības un pilsoniskās aktivitātes paaugstināšana Jelgavas un Ozolnieku novados” ietvaros, to finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.


 

Kontaktinformācija: 
Videga Strautniece, videga@partneribalielupe.lv
Reģions filtram: