Ministrs Plešs apmeklēs VPVKAC Kokneses bibliotēkā

Datums: 
6. Jūlijs, 2022
Vieta: 
1905 gada iela 7 Koknese Kokneses pagasts Kokneses novads LV-5113
Nozare: 

6. jūlijā plkst. 15:30, 1905. gada iela 7, Koknese, Kokneses pagasts, Kokneses novads, LV-5113 - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina interesentus uz tikšanos ar Artūru Tomu Plešu un ekspertiem, lai informētu par gatavošanaos apkures sezonai.

2022. gada 1. jūlijs, Rīga – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, turpinot reģionālo vizīšu ciklu, 6. jūlijā apmeklēs Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) Kokneses bibliotēkā, lai ar iestāžu vadību pārrunātu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aktualitātes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes jomā, tostarp pašvaldību reformas kontekstā. Tāpat paredzēts informēt interesentus par ministrijas izstrādātajām atbalsta programmām iedzīvotājiem fosilā kurināmā nomaiņai mājsaimniecībās, gatavojoties gaidāmajai apkures sezonai.

Kā ziņots iepriekš, plānots paplašināt teritoriālo VPVKAC pieejamību līdz katram pagastam un pilsētai, tostarp bibliotēkās, lai iedzīvotājam būtu iespēja atbilstoši aprīkotās telpās ar apmācītu darbinieku palīdzību vai patstāvīgi pieteikt visus valsts un pašvaldības pakalpojumus. Centru tīkla attīstībai VARAM atvēlējusi 6 milj. EUR, kas ļaus ne vien vairot centru sasniedzamību, bet arī celt piedāvāto pakalpojumu kvalitāti.

Tāpat ministrija sadarbībā ar Latvijas Vides investīciju fonda (LVIF) pārstāvjiem turpina informēt sabiedrību par iedzīvotājiem pieejamajiem atbalsta instrumentiem atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās. Programma paredz atbalsu fosilā kurināmā (piemēram, dabasgāzes, dīzeļdegvielas, akmeņogļu) iekārtu nomaiņai pret jaunām atjaunojamos energoresursus izmantojošām iekārtām (biomasas granulu katli, siltumsūkņi, saules kolektori) vai pieslēgšanos centralizētai siltumapgādes sistēmai, kā arī elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem energoresursiem (saules paneļi, vēja ģeneratori) mājsaimniecības pašpatēriņa vajadzībām.

VARAM ir izstrādājusi šo atbalsta programmu iedzīvotājiem pieaugušo energoresursu cenu samazināšanai un to kompensēšanai. Šis lēmums ir arī solis uz priekšu mūsu enerģētiskās neatkarības veicināšanā, kas ir īpaši svarīgi, reaģējot uz Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā. Tas ļaus mums kāpināt atjaunojamo energoresursu jaudas un sniegs iedzīvotājiem nepieciešamo atbalstu, lai ilgtermiņā samazinātu rēķinus par elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņu. Līdz šim programmas ietvaros atbalstīti vairāk nekā 700 projekti visā Latvijas teritorijā.

Kontaktinformācija: 
Baiba Kellere, 26227581,www.aizkraukle.lv
Reģions filtram: