Veselīgais ātrais ēdiens

Projekta īstenotājs
EIP darba grupa
Projekta norises laiks:
01/01/2017
-
31/12/2020
Projekta īstenošanas valsts
Nīderlande

Tiek izstrādāti jauni veģetārie ātrās ēdināšanas produkti, izmantojot svaigas mikroaļģes.

Projekta mērķis ir attīstīt ātrās ēdināšanas produktus (uzkodas) ar unikālām īpašībām, labu garšu, izmantojot, zaļu ilgtspējīgu komponentu, proti, svaigas mikroaļģes.

Darbību apraksts

Projektā paredzēts veikt izpēti un izstrādi, lai izveidotu augstas kvalitātes piemērotas svaigas mikroaļģes, ko var izmantot pārtikas ražošanā, un galaproduktam, ja iespējams, jāsatur 25% -50% svaigas aļģes pat pēc sasaldēšanas vai karsēšanas.

Aktivitātes:

  • Pētīt svaigu mikroaļģu uzturvērtību un izturēšanos tūlīt pēc ražošanas un īpašos apstākļos;
  • Svaigu mikroaļģu izstrāde, kas piemērota uzkodām;
  • Svaigu mikroaļģu pārbaude derīguma termiņam, garšai, stabilitātei un  uzturvērtības palielināšanai.
  • Fermentācijas procesa izpēte un uzturvērtību pielāgošanas iespējas;

Kopējais finansējums: 320 752 EUR

Plašāka informācija pieejama šeit:

https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/find-connect/projects/green-fast-food

Pieteikšanās Lauku tīkls jaunumiem!
Uzzini pirmais par jaunumiem savā nozarē!
Adrese
Rīgas ielā 34, Ozolnieki,
Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Mediji
Arhīvs
Arhīvs
© 2025 Visas tiesības aizsargātas. Valsts lauku tīkls

Norises datums

Norises datums