Ir izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju, izmantojot inovatīvu metožu kompleksu, kas iekļauj enzimātisku hidrolīzi kontrolētos apstākļos (izmantojot universālu dubultsienu vakuuma maisītāju), seperācijas tehnoloģiju mīkstuma eļļas un nogulšņu atdalīšanai no sulas (izmantojot trīs frakciju centrifūgu) un sulas Ultra high temperature (UHT) apstrādi.
1. Izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju un to pielāgot rūpnieciskai ražošanai SIA “Aneva J” ražotnē.
2. Uzsākt jaunu produktu – augstas kvalitātes smiltsērkšķu sula (bez nogulsnēm), smiltsērkšķu ekstrakts, smiltsērkšķu mīkstumu eļļa un smiltsērkšķu mīkstumu pulveris ražošanu.
3. Piesaistīt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “BIOR” pētnieku, kas nodrošinās metodoloģijas izstrādi izejvielu un gatavās produkcijas standartizēšanai un kvalitātes kontrolei, kas ir būtisks priekšnoteikums produktu eksporta veicināšanai.
-ANEVA J, SIA
-I.Valdzera Laidzes pagasta zemnieku saimniecība “Cukuriņi”
-BALTIC SEABERRY, SIA
-Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR”