Smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģijas izstrāde

Developing of a wasteless processing technology of sea buckthorn berries
Kontaktpersona:
Mārtiņš Šķiņķis
martins@1b.lv
Projekta norises laiks:
15/08/2022
-
15/09/2024
Finansējums:
kopējās attiecināmās izmaksas 430 706,00 EUR, t. sk., ELFLA atbalsts 369 185,37 EUR

Projekta mērķis

Ir izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju, izmantojot inovatīvu metožu kompleksu, kas iekļauj enzimātisku hidrolīzi kontrolētos apstākļos (izmantojot universālu dubultsienu vakuuma maisītāju), seperācijas tehnoloģiju mīkstuma eļļas un nogulšņu atdalīšanai no sulas (izmantojot trīs frakciju centrifūgu) un sulas Ultra high temperature (UHT) apstrādi.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

1. Izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju un to pielāgot rūpnieciskai ražošanai SIA “Aneva J” ražotnē.

2. Uzsākt jaunu produktu – augstas kvalitātes smiltsērkšķu sula (bez nogulsnēm), smiltsērkšķu ekstrakts, smiltsērkšķu mīkstumu eļļa un smiltsērkšķu mīkstumu pulveris ražošanu.

3. Piesaistīt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “BIOR” pētnieku, kas nodrošinās metodoloģijas izstrādi izejvielu un gatavās produkcijas standartizēšanai un kvalitātes kontrolei, kas ir būtisks priekšnoteikums produktu eksporta veicināšanai.

Projekta partneri

Projekta vadošais partneris:
-AS SISTĒMU INOVĀCIJAS
Projekta partneri:

-ANEVA J, SIA
-I.Valdzera Laidzes pagasta zemnieku saimniecība “Cukuriņi”
-BALTIC SEABERRY, SIA
-Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR”

Pievienotie faili
Pieteikšanās Lauku tīkls jaunumiem!
Uzzini pirmais par jaunumiem savā nozarē!
Adrese
Rīgas ielā 34, Ozolnieki,
Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Mediji
Arhīvs
Arhīvs
© 2025 Visas tiesības aizsargātas. Valsts lauku tīkls

Norises datums

Norises datums