28.12.2022, LLKC Liepāja | Saimniecību apmeklējums pie Talsu un Kuldīgas saimniecībām

Datums: 
28. Decembris, 2022
Vieta: 
LLKC Liepājas birojs

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā vienas dienas saimniecību apmeklējumu "Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana" pie Talsu un Kuldīgas novada saimniecībām/ uzņēmumiem.

Saimniecību apmeklējuma datums: 2022. gada 28. decembris.

Brauciena laikā apmeklēsim trīs lieliskas saimniecības:
@ Dace Damberga izveidojusi mikrozaļumu audzētavu Talsos. Tā kā mikrozaļumi ir Daces kaislība, tad ik katra sēkliņa, ik katrs trauciņš ir svarīgs un tiek kārtīgi aprūpēts. Zaļumi tiek audzēti ekoloģiski tīri. 1.vietas ieguve konkursā Laukiem Būt 2019.gadā (www.daceszalumi.lv).
@ IK „I.R. Avots” / BITES BANDENIEKOS (Talsu novads) saimniecības darbības jomas ir biškopība, aktīvā atpūta un tūrisma piedāvājums. Saimniecība ir pieejama radošā sveču darbnīca (kurā iekļaujas arī bišu produktu degustācija), bišu produkcija veselībai un imūnsistēmai, bišu gultas, ekstrēmais brauciens, pirts, viesu nams un piknika vietas (www.bitesbandeniekos.lv)
@ SIA “Nornieki" (Kuldīgas novads) saimniecības darbības pamata nozares ir strausu un kazu audzēšana gaļai, gaļas piegāde klientiem, tūristu uzņemšana, ēdināšanas pakalpojumi restorānā. Saimniekots tiek pēc aptverošās ekonomikas principa – tas ir, izmantos tiek viss izaudzētais - gaļa, spalvas, olas utt. Ir bāze - strausu un kazu fermas, ap kurām “apaudzis” tūrisms, viesu uzņemšana, ēdināšana, produkcija, skolēnu ekskursijas, radošās darbnīcas. Saimniecības piedāvātie produkti ir netradicionāli (www.straussunkaza.lv).

Izbraukšana: 2022. gada 28. decembrī plkst. 7.00 no Liepājas.
!! Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu.
Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 18.00-19.00.

Dalībnieku līdzmaksājums - EUR 24,20 (t.sk.PVN). No projekta finsējuma un dalībnieka līdzmaksājuma tiek nodrošināta brauciena organizatoriskā puse, kopīgs transports un saimniecību apmeklējuma izmaksas.

Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības, mežsaimniecības vai pārtikas nozarē.

Ierobežots dalībnieku skaits.

Lūdzam pieteikties laikus, aizpildot pieteikuma veidlapu saite - https://forms.gle/kLb8EgxbdzvfuCdg6

Informācija, pieteikšanās: Iveta Vīdersone (tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos. LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43. Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: