Latviešu uzņēmējas saņem starptautiskas godalgas atbalstam lauksaimniecības un pārtikas nozarē

Datums: 
9. Decembris, 2022 līdz 31. Decembris, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Rēzekne

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) atbalsta programmā sievietēm uzņēmējām lauksaimniecības un pārtikas nozarē "Empowering Women in Agrifood" (EWA) tika apbalvotas divas latviešu uzņēmējas - Jūlija Danilina un Ieva Krole, aģentūru LETA informē inovāciju vadības uzņēmumā SIA "Helve".
Šī gada EWA programmas noslēgums norisinājās "Baltijas Ilgtspējas un inovāciju forumā", kur uzņēmējas saņēma žūrijas atzinību un finansējumu no EIT programmas "EIT Food."

Pirmo vietu un 10 000 eiro balvu tālākai savas idejas attīstībai saņēma Jūlija Danilina, kuras uzņēmums ražo veselīgus un augstvērtīgus griķu batoniņus un citus produktus, kuri pazīstami ar zīmolu "Griksi".
Kā norāda uzņēmumā, piecu mēnešu laikā desmit Latvijas uzņēmējas attīstīja savas biznesa idejas, guva jaunus kontaktus un zināšanas, lai programmas noslēgumā savas attīstītās biznesa idejas prezentētu publikas un žūrijas priekšā.

Žūriju veidoja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra direktores pienākumu izpildītāja Alise Pizika, "Helve" līdzdibinātāja un vadošā partnere Līva Pērkone un "Buildit Latvia" vadošais partneris un vadītājs Matīss Neimanis.

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT) īsteno starptautisko atbalsta programmu sievietēm uzņēmējām trešo gadu. Programma notiek 11 valstīs - Bulgārijā, Horvātijā, Čehijā, Grieķijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Itālijā, Spānijā, Portugālē un Turcijā. Latvijā atbalsta programmu organizē uzņēmums "Helve".

Kontaktinformācija: 
https://www.griksi.com/
Reģions filtram: