08.09.2021, LLKC Liepāja | Saimniecību apmeklējums par lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšanu Dienvidkurzemes novada Leišmalītē

Datums: 
8. Septembris, 2021
Vieta: 
LLKC Liepāja

2021. gada 8. septembrī LLKC Liepājas birojs piedāvā vienas dienas pieredzes apmaiņas braucienu “Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana” uz trijiem lieliskiem uzņēmumiem Dienvidkurzemes novada Leišmalītē (https://leismalite.lv).

Brauciena laikā būs iespēja apmeklēt:
@ SIA "DĒSELES DĀRZS" (www.deselesdzirnavas.lv / Embūtes pagasts) - augļu un ogu dārza apskate, stāsts par dzirnavām, augļu un ogu pievienotās vērtības radīšana tos pārstrādājot. Uzņēmums sezonas laikā audzē zemenes, krūmmellenes, avenes, plūmes, bumbierus, ābolus, kazenes, upenes, vīnogas un sausseržus, kā arī tiek veiktā izaudzētā pārstrāde (ievārījumi, mērces, džemi, žāvējumi, sublimēti produkti, konditorijas izstrādājumi u.c.). Papildus tiek piedāvātas telpas svinībām un nodrošināti izmitināšanas pakalpojumi.

@ EMBŪTES GARŠAUGI / mājražotājs SIA "Miju" (https://ej.uz/EmbutesGarsaugi / Embūtes pagasts) - iepazīšanās ar garšaugu un ārstniecisko tēju pasauli un to pievienotās vērtības radīšanu un garšaugu maisījumu pagatavošanu. Saimniecība nodarbojas ar dārzeņu un garšaugu audzēšanu un žāvētu garšaugu maisījumu ražošanu, izmantojot produktus pārsvarā no pašu saimniecības. Lietojot šīs piedevas, var samazināt sāls patēriņu un aizstāt ievestās garšvielas un pārtikas piedevas ar vietējām.

@ INETAS BEĶEREJA / Inetas Zvejas maizes ceptuve (www.inetasbekereja.lv / Vaiņode) - maizes cepšanas tradīcijas malkas krāsnī, projektu realizācija un pievienotās vērtības radīšana uzņēmumam. Ikdienā tiek piedāvāts plašs produkcijas sortiments: maize, pīrāgi, plātsmaizes, picas, pīnītes, bulciņas, rožmaizītes, groziņi, tortes, kūkas un citi gardumi.

Izbraukšana brauciena dienā plānota ap plkst. 8.00 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu.
Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 18.00-19.00.

Līdzmaksājums - EUR 18,00 (t.sk.PVN)*.
* Ir iekļauti uzņēmumu apmeklējuma maksas, ceļa izdevumi un papildus materiālu izmaksas.

!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.

Pieteikuma anketa saitē - https://forms.gle/xa1noEYs4bMCTuVd8

Pēc pieteikuma saņemšanas, ar katru personiski sazināsimies un apstiprināsim dalības iespēju.

Pieteikties un iegūt papildus informāciju var personiski sazinoties ar Aivu Kasparoviču (tālr. 26263682, e-pasts: aiva.kasparovica@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.
LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

TUVĀKĀ LAIKĀ PLĀNOJAM:
@ 07.09.2021, LLKC Liepāja | Saimniecību apmeklējums uz mežrožu, augļu, ogu, dārzeņu, mārrutku un piparu audzēšanas un pārstrādes saimniecībām - http://laukutikls.lv/nozares/uznemejdarbiba/notikumi/2021-09-07-000000/0...

Kontaktinformācija: 
Aiva Kasparoviča (tālr. 26263682, e-pasts: aiva.kasparovica@llkc.lv)
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: