07.09.2021, LLKC Liepāja | Saimniecību apmeklējums uz mežrožu, augļu, ogu, dārzeņu, mārrutku un piparu audzēšanas un pārstrādes saimniecībām

Datums: 
7. Septembris, 2021
Vieta: 
LLKC Liepāja

2021. gada 7. septembrī LLKC Liepājas birojs piedāvā vienas dienas pieredzes apmaiņas braucienu “Augkopības produkciju ražojošo saimniecību konkurētspējas palielināšana, inovatīvu metožu pielietošana”.

Brauciena laikā apmeklēsim četras lieliskas saimniecības Mārupes un Jelgavas novadā:
@ SIA Mežrozītes.lv (https://www.facebook.com/Mezrozites.lv / Mārupes novads) - tie ir Latvijā ražoti 100% dabiski produkti no mežrozītēm. Receptūra ir izstrādāta sadarbībā ar Valsts Augļkopības Institūtu. Tiek ražoti tādi produkti kā ievārījumi, sīrupi, zefīri, tējas no gardiem un dabiskiem mežrozīšu augļiem, apvienojumā ar cidonijām, smiltsērkšķiem un citiem augļiem. Ir izveidots arī mežrozīšu namiņš.

@ IK Dabas gardumi (Mārupes novads) - saimniecībā audzētu augļu, ogu un dārzeņu izejvielas, pārstrāde sukādēs, pulveros, našķos. Produkcija nopērkama uzņēmuma internetveikalā: www.dabasgardumi.lv. Šī mazā biznesa pirmsākumi meklējami - Z/S Liepsalas S, kuras pamatnodarbošanās ir gaļas liellopu audzēšana, un 2015. gada sākumā radās ideja par augļu un ogu pārstrādi un 2015. gada jūnijā saimniecība piereģistrēja sevi kā mājražotāju, kur, augļu namiņā, sāka radīt dabas gardumus ar "odziņu". Ogulāju platības apsaimnieko 23 ha platībā. Audzē avenes, upenes, jāņogas, ērkšķogas, sausseržus, piparmētras, ābolus, plūmes. Visas ogas svaigā veidā tiek piedāvātas sezonas laikā, kā arī tiek pārstrādātas, no kurām ražo dažādus augļu - ogu gardumus.

@ SIA Mārlapiņi (www.marlapini.lv / Jaunmārupe) - uzņēmuma īpašnieks iepazīstinās ar dažādiem produktiem, ko uzņēmums ražo no mārrutkiem (mārrutki ar tomātiem un ķiplokiem, mārrutki ar ingveru un citronu u.c.). Mārrutku audzēšana un pārstrāde pamatā ir roku darbs. Produkciju realizē dažādos mazajos eko, zemnieku un gaļas veikalos Rīgā, Mārupē, Talsos, Jelgavā, Liepājā, Ventspilī un Alūksnē. Inovācija – 2020. gadā tika īstenots projekts un tika iegādāta jaudīga mārrutku maļamā mašīna un produktu kalte.

@ ZS Ciprese (Burka&Ledus) (https://www.facebook.com/burkaunledus / Jelgavas novads) - Ronalds Kreilis un Loreta Birzule meistarīgi ražo dažādas mērces, pastas un marinētus piparus asu garšu piekritējiem. Produkcija ražota no pašu izaudzētiem pipariem Latvijā, Jelgavas novadā.

Izbraukšana noteiktā dienā ap plkst. 6.30 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu.
Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 21.00-22.00.

Līdzmaksājums - EUR 24,00 (t.sk.PVN).

!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.

Pieteikuma anketa saitē - https://forms.gle/AQZ9D1STyqNWYHeE6

Pēc pieteikuma saņemšanas, ar katru personiski sazināsimies un apstiprināsim dalības iespēju.

Pieteikties un iegūt papildus informāciju var personiski sazinoties ar Ivetu Vīdersoni (mob. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.
LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

TUVĀKĀ LAIKĀ PLĀNOJAM:
@ 26.08.2021, LLKC Liepāja | Saimniecību apmeklējums uz krūmmelleņu, hortenziju, smiltsērkšķu un vīnogu audzēšanas saimniecībām - http://laukutikls.lv/nozares/uznemejdarbiba/notikumi/2021-08-26-000000/2...

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (mob. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: