10.08.2021, LLKC Liepāja | saimniecību apmeklējums par saimniekošanas dažādošanu - lauku vides tūrisma saimniecību attīstību

Datums: 
10. Augusts, 2021
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepāja

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā vienas dienas pieredzes apmaiņas braucienu
“Saimniekošanas dažādošana: lauku vides tūrisma saimniecību attīstība - vietējās produkcijas noieta veicināšana, mārketinga projektu veidošana, tūrisma produkta prezentāciju organizēšana”.

Viena grupa ir pilna, bet ja būs pietiekami liela interese, tad noteikti rīkosim vēl vienu braucienu pa šīm pašām saimniecībām.

Brauciena laikā apmeklēsim piecas lieliskas saimniecības Tukuma, Talsu un Kuldīgas novadā:
@ Zemnieku saimniecība "Hederas" nodarbojas ar dekoratīvo augu audzēšanu. Jau 15 gadus tiek audzētas dažādas tūjas, kadiķi, dekoratīvās eglītes, pacipreses, dekoratīvie krūmi, kā arī ziemcietes. Kopumā aptuveni 200 šķirnes.

@ Diplomētas ainavu arhitektes Daces Lukševicas daiļdārzs ir viegli kopjams un ekonomiska dārza piemērs. Tas ir iecienīts apmeklētāju vidū. Dārzs ar plašu augu kolekciju, īpašs pārsteigums hostu cienītājiem - 95 dažādības.

@ Rožaudzētava "Rozītes" ar rožkopību šeit nodarbojas jau trešajā paaudzē. Interesenti te var gan aplūkot krāšņo rožu kolekciju, kurā ir vairāk nekā 4500 stādu no 450 šķirnēm, gan konsultēties par rožu audzēšanu, gan arī iegādāties rožu stādus. Ir arī skujkoku un lapkoku kolekcija, ziemcietes un vasaras puķes, kā arī trīs dīķi ar zivīm. Tas ir izcils piemērs produkta noieta veicināšanai.

@ Stādu audzētava "Crataegus" piedāvā iepazīties ar dažādu stādu un ziedu audzēšanu, kā arī ir labs piemērs tūrisma produkta veidošanā.

@ Unikāls Rietumeiropas Vitis Vinifera vīnogu dārzs. Šis dārzs ir Mārtiņa Vāgnera lolojums un vēsturiska liecība par Hercoga Jēkaba laikiem, kad skābais Rendas vīns bija iecienīts Jelgavas galmā. Apciemojuma laikā būs iespēja uzzināt par vīnogu audzēšanu, pievienoto vērtību un noieta veicināšanu.

Dalībnieku izbraukšana noteiktā dienā ap plkst. 7.00 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu. Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 21.00-22.00.

Līdzmaksājums - EUR 24,00 (t.sk.PVN).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.

!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Ja Jūs interesē šāda iespēja, tad aicinām elektroniski aizpildīt pieteikuma anketu saitē - https://forms.gle/KUoAePWSrskNk3qb7

Pēc pieteikuma saņemšanas, ar katru personiski sazināsimies un apstiprināsim dalības iespēju.

Pieteikties un iegūt papildus informāciju var personiski sazinoties ar Ivetu Vīdersonei (mob.tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.
LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (mob.tālr. 26078251, e-pastu: iveta.vidersone@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: