LLKC Liepājas birojs | 22. oktobris - saimniecību apmeklējums "Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana" uz Talsu un Kandavas novadu

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
22. Oktobris, 2020
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepājas birojs

2020. gada 22. oktobrī vienas dienas pieredzes apmaiņas brauciens uz TALSU un KANDAVAS NOVADU - "Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana".

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā brauciena laikā apmeklēt piecus uzņēmumus (saimniecības):

@ Cepēja Aina Šteinberga (www.novadagarsa.lv/saimnieciba/1046/aina-steinberga) - radījusi 10 dažādu veidu maizes, kas priecēs pat visizsmalcinātāko garšu kārpiņu īpašniekus. Rudzu, sēklu, rudzu ar žāvētiem sīpoliem, rudzu ar žāvētu gaļu, burkānu, ķirbju, olīvu, tomātu, našķu ar žāvētiem augļiem un tagad arī vecās Krēķenes maize ar žāvētu gaļu un siļķi. Saimniecībā ir izveidots muzejs un tiek piedāvātas maizes degustācijas.

@ SIA „Green Hive” (www.greenhive.lv) piedāvā iepazīties ar dažādām medus īpašām garšas niansēm, piemēram, ar piparmētras, čili, kanēļa, šokolādes un pašu audzētās lavandas noskaņu, medus ar dažādām kaltētām ogām, pasniegtas sulas un sīrupi.

@ Lauku sēta "Kangari" (www.kangari.lv) - nodarbojas ar vīngliemežu audzēšana, veselīgu našķu ražošana (žāvēti āboli, bumbieri, rabarberi, ķirbji, cidonijas, dzērvenes, kā arī sīrupi, ievārījumi un čatniji), pirts pakalpojumi, viesu izmitināšana. Piedāvā ekskursijas pa saimniecību un vīngliemežu degustācijas.

@ Kandavas novada muzejs (www.razotskurzeme.lv/edams/ozolzilu-kafija) -piedāvā iespēju iepazīties ar ozolzīļu kafijas ražošanas procesu un kafijas degustēšanu.

@ SIA “Sabiles sidrs” (www.sabilessidrs.lv) - ražošanas iekārtu skaņas, cilvēku darba rokas, kustība, dzīvīgums ir bijis un arī šobrīd mājo “Sabiles Sidra” ražošanas telpās. Sidra ražotnes izveide, sidra darināšanas vēsture, tradīcijas un sidra ražošanas process.

Izbraukšana ap plkst. 7.30 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu. Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 21.00-22.00.

Līdzmaksājums - EUR 24,00 (t.sk. PVN).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.

!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Pieteikties var aizpildot šo pieteikuma veidlapu vai personiski sazinoties ar Ivetu Vīdersonei (mob.tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (mob.tālr. 26078251, e-pastu: iveta.vidersone@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: