Jaunumi

LLKC Talsu konsultāciju birojs 8. maijā organizēja saimniecību apmeklējuma braucienu uz Vidzemi par tēmu “Jaunāko tehnoloģiju izmantošana lauksaimniecības produktu ražošanas procesā, tehnoloģiju pilnveidošanā un drošas pārtikas ražošanā”.

LLKC Saldus konsultāciju birojs 14. maijā organizēja mājražotāju grupu konsultāciju, kurā piedalījās 11 interesenti – gan mājražotāji, gan amatnieki. Uz tikšanos bija pulcējušies dalībnieki, kuri jau aktīvi darbojas, jo savs saražotais produkts bija jāņem līdzi.

Vai, kādus un par kādu cenu var pagatavot ēdienus skolas bērniem no vietējiem pārtikas produktiem? Kādas aktualitātes ir īsajās pārtikas piegādes ķēdēs Vidzemē un  ko pircējam piedāvā šī reģiona mazie ražotāji un šefpavāri?

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” maija numurs.

Santa Lasmane-Radzvilaviča, izveidojot piemājas saimniecību “Sniķeri” kazkopības un mājražošanas nozarē, saprata, ka daudz jāmācās, un tā viņa nesen papildu citiem zināšanu apguves veidiem  izmantoja iespēju bez maksas saņemt lietderīgus padomus Konsu

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” aprīļa numurs. Tajā iepzīstinām ar konkursa “Laukiem būt!” uzvarētājiem. Publicēts atskats uz GLOBALG.A.P. konferenci Jelgavā, akcentējot to, ko šī starptautiskā pārtikas sertifikāta iegūšana var sniegt lauksaimniekiem

Braucot pa Rīgas–Daugavpils šoseju, pavisam netālu aiz norādes uz Likteņdārzu garāmbraucējus mudina apstāties omulīgs koka namiņš, kurā uzņēmums piedāvā iegādāties kūpinātas un svaigas zivis, tagad arī cūkgaļas un vistas kūpinājumus, dažādus pašu gatavotus gardus un veselīgus našķus.

Alsungā 21. martā norisinājās seminārs “ Vietējo produktu pārstrāde – mājražošana”. Liels prieks par kuplo dalībnieku skaitu ne tikai no Alsungas, bet arī Jūrkalnes un Kuldīgas.

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” marta   numurs. Tajā stāstījums par konkursa “Laukiem būt!” pusfināla norisi – labāko projektu raksturojums un žūrijas ekspresvērtējums.

Zemnieku saimniecība “Cukuriņi” ir ģimenes uzņēmums, kurā saimnieko Ivanda un Ivs Valdzeri. Ģimene nodarbojas ar smiltsērkšķu audzēšanu, pārstrādi un nu arī uzsākusi lauku tūrismu.

Lapas