TIEŠSAISTĒ 16.02.22 | Best4soil konference (angļu valodā)

Datums: 
16. Februāris, 2022
Vieta: 
Tiešsaiste

LLKC aicina 16. februārī no plkst. 10.00 līdz 18.00 piedalīties tiešsaistes “Best4soil” konferencē. Konference tiek organizēta “Best4soil” projekta ietvaros, kura uzdevums ir popularizēt prakses, kas veicina augsnes veselību un auglību.

Konferencē varēsiet iepazīties ar Eiropas labākajām praksēm augsnes auglības uzlabošanā.  Dārzeņu audzētājs Léandre Guillod no Šveices un konsultanti Massimiliano Minotti, Linda Vivan no Itālijas dalīsies pieredzē par zaļmēslojuma audzēšanu augsnes auglības uzlabošanai un organiskās vielas vairošanai augsnē. Konsultants Erwin Bakker prezentēs “Best4soil” projektā izveidotos rīkus augu sekas veidošanai, lai izvairītos no nematodem un citiem augsnē esošiem patogēniem. Lauksaimniece, pavāre un ES parlamenta deputāte Sarah Wiener no Austrijas sasaistīs augsnes veselību ar veselīgu uzturu. Grand Farm dibinātājs Alfred Grand no Austrijas uzsvērs “Eiropas bāku saimniecību” (European lighthouse farm) vēstījumu – rūpējoties par augsnēm, mēs rūpējamies par dzīvību. Augsnes zinātniece Judit Berényi Üveges no Ungārijas akcentēs, ka, domājot par augsnes veselību, mēs domājam arī par kultūraugu veselību, bet augsnes bioloģe Vitália Víg no Ungārijas ievedīs mūs augsnes mikroorganismu pasaulē. Šīs un vēl citas prezentācijas par augsnes auglības tēmu ikvienam interesentam būs pieejamas, pieslēdzoties konferencei tiešsaistē.

Konferences darba valoda – ANGĻU.

Reģistrēties konferencei  var ŠEIT

Dalība konferencē ir bez maksas.

Semināra programma pieejama ŠEIT

Plašāka informācija: Lāsma Ozola, LLKC Augkopības nodaļas projektu vadītāja, e-pasts: lasma.ozola@llkc.lv, tālr. 26447400.

“Best4Soil” projekts ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības programmas “Apvārsnis 2020” par koordinācijas un atbalsta aktivitāti saskaņā ar granta līgumu Nr. 81769696.

Kontaktinformācija: 
Lāsma Ozola, e-pasts: lasma.ozola@llkc.lv, tālr. 26447400
Reģions filtram: