Rozulā 07.10.21 | Notiks lauka diena par pirmpieņu kvalitāti

Datums: 
7. Oktobris, 2021
Vieta: 
Govju novietnē “Mazbebri” Stalbes pagastā Pārgaujas novadā

PIETEIKŠANĀS NOSLĒGUSIES!
LLKC sadarbībā ar piena lopkopības saimniecību SIA “Vienotnes”, Zemnieku saeimu un AREI aicina apmeklēt demonstrējuma lauka dienu par pirmpieņu kvalitāti, ēdināšanu un apsaimniekošanu, pārejot no piesietās turēšanas sistēmas uz nepiesieto, un slaukšanu veicot ar robotu.

Lauka diena notiks 07. oktobrī no plkst. 9.45. līdz 12.30. slaucamo govju novietnē “Mazbebri” Stalbes pagastā, Pārgaujas novadā.  

Lauka dienā būs iespēja uzzināt par demonstrējuma gaitu un rezultātiem, par pirmpieņu kvalitāti un ēdināšanas specifiku. Tā kā saimniecība nesen  uzcēlusi jaunu novietni, kas aprīkota ar slaukšanas robotiem , tad par robotizācijas iespējām ģimenes saimniecībās un to, kā laikus sagatavoties pārejai uz dzīvi un darbu šādā novietnē, pastāstīs “DeLaval” konsultanti.  Saimniecības vadītājs Normunds Ruķis iepazīstinās ar sasniegto un turpmāko darbības stratēģiju.

Papildu informācija un pieteikšanās: Andra Seredina, LLKC Cēsu konsultāciju biroja lopkopības konsultante, e-pasts: andra.seredina@llkc.lv, tālr. 26171795.

Demonstrējuma tēma: “Slaucamo govju pirmās atnešanās vecuma ietekme uz dzīvnieku veselību, produktivitāti, pēcnācēju kvalitāti” (LAD līguma Nr. LAD160419/P24).

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.


Kontaktinformācija: 
Andra Seredina, andra.seredina@llkc.lv, tālr. 26171795
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
dk_120919p24-demo-afisa-21-l.pdf278.76 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: