Ozolniekos seminārs / diskusija "Soja Latvijā: vai varam to izaudzēt, un vai tā ir līdzvērtīga importētajai sojai?!"

Datums: 
1. Marts, 2019
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Lielā zāle 2. Stāvs

LLKC zālē Ozolniekos, Rīgas iela 34. , 1. martā plkst. 10.00, tiek organizēts seminārs "Soja Latvijā: vai varam to izaudzēt, un vai tā ir līdzvērtīga importētajai sojai?!"

Seminārā z/s "Rubuļi" un z/s "Jaunkalējiņi" stāstīs par praktisko pieredzi sojas audzēšanā. AREI pētnieki informēs par pirmā izmēģinājuma gada rezultātiem, kā arī ar savām atziņām dalīsies agronomi - konsultanti.
Uz jautājumiem: vai Latvijā izaudzētā soja ir līdzvērtīga ievestajai, lūgsim atbildēt pētniekus, un vai sojas pārstrādei Latvijā ir perspektīva, aicināsim izteikties arī graudu pārstrādātājus.

Aicinām uz atklātu diskusiju, kāds varētu būt rīcības plāns, lai soja kļūtu par audzēšanai Latvijā interesantu sugu, un vērtīgu izejvielu lopbarībā un pārtikā.

Seminārs tiek organizēts projekta „Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībai: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā” ietvaros. Projekts tiek realizēts Latvijas LAP 2014.-2020. gadam pasākuma 16. “Sadarbība” 16.12 apakšpasākuma: “Atbalsts EIP lauksaimniecības ražīguma un ilgtspējas darba grupu projekta īstenošanai” ietvaros.

Aicināti tiek visi interesenti!

 

Sīkāka informācija par semināru rakstot uz e-pastu: elina.berzkalne@arei.lv

Kontaktinformācija: 
Elīna Bērzkalne, AREI Stendes pētniecības centra biroja administratore, e-pasts: elina.berzkalne@arei.lv
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: