Seminārs par agroekoloģiskiem risinājumiem dārzeņu audzēšanai

Datums: 
21. Oktobris, 2014
Vieta: 
Agrocentrs otrajā stāvā

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru š. g. 21. oktobrī Priekuļos rīko praktisko semināru: “Agroekoloģija praksē: risinājumi dārzeņu audzēšanai.

 Semināra mērķis ir iepazīstināt ar veselas augsnes veidošanas principiem, pievēršot īpašu uzmanību saimniecībā pagatavojamiem līdzekļiem augsnes auglības un mikroorganismu aktivitātes uzlabošanai, augsnes atjaunošanai un augu barības vielu pieejamības veicināšanai. Cīnoties pret augu slimībām, mēs cīnāmies ar sekām, nevis cēloņiem. Vesela, ar minerālvielām un mikroorganismiem bagāta augsne ir pamats augu veselībai, kas savukārt nodrošina dzīvnieku un cilvēku veselību. Seminārā apskatīsim vienkāršus veidus, kā uzlabot augsnes veselību, tādejādi nodrošinot stiprus un pret slimībām izturīgus augus.

 Aicinām piedalīties:

 Lauksaimniekus, konsultantus un citus interesentus, kas interesējas par agroekoloģiskām saimniekošanas metodēm.

 Semināru vada:

Vieslektors Matteo Mazzola.

Matteo Mazzola ieguvis pamatizglītību lauksaimniecībā savā dzimtajā pilsētā Novarā, Itālijā. Pēc mācībām, apceļojot četrus kontinentus, turpinājis izglītoties un iegūt praktisko pieredzi agroekoloģijā, bioloģiskajā un biodinamiskajā lauksaimniecībā, augļkopībā un permakultūrā. Kopš 2006. gada sniedz konsultācijas, lasa lekcijas un vada praktiskos seminārus lauksaimniekiem par agroekoloģiju.

http://www.terraorganica.it

Semināra valoda:

Seminārs noritēs angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Semināra norises vieta un laiks:

2014. gada 21. oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00

Agrocentrs, 2. stāva zāle,  Dārza iela 12, Priekuļi

Atrašanās vieta kartē:

http://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=vunmvg&centerx=582050.7548610242&centery=6352466.768422272&zoom=5&layer=map&ls=o

Pieteikšanās:

Lūdzu, informējiet par savu dalību līdz š. g. 20. oktobrim, rakstot LLKC projektu vadītājai Lāsmai Ozolai uz e-pastu lasma.ozola@llkc.lv vai zvanot pa tālruni 27815545.

Piesakieties savlaicīgi, jo dalībnieku skaits ir ierobežots!

Lūgums ģērbties silti un atbilstoši laika apstākļiem, jo daļa no semināra notiks ārā.

Kategorija: 
LLKC