Konkursā „Latvijas sieru garša” bebrēniešiem trešā vieta

Konkursā Vecbebru Profesionālo un vispārizglītojošo internātvidusskolu pārstāvēja skolotāja Regīna Sniedze un 4. kursa audzēkne Linda Annuškāne.

Biedrība „Siera klubs”  organizēja konkursu „Latvijas sieru garša”, kurā Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošas internātvidusskolas pārstāves izcīnīja trešo vietu.

Konkursā Vecbebru Profesionālo un vispārizglītojošo internātvidusskolu pārstāvēja skolotāja Regīna Sniedze un 4. kursa audzēkne Linda Annuškāne. Vienas stundas laikā bija jāpagatavo siera plate, izmantojot Latvijā  ražotus puscietos un mīkstos sierus (tos nodrošināja organizatori), piemēram, Talsu sarkanais ritulis, siers „Kūpinātās virvītes”, siers „Taizelis”, Kazdangas siers, Lazdonas Baltais piena siers u. c.

Sešpadsmit dalībnieku konkurencē mūsu skolas siera plate ieguva trešo vietu. Balvā tika „Arkolat” dāvanu karte 50 eiro vērtībā. No kompetentās žūrijas saņēmām atzinīgus vārdus par gaumīgu plates noformējumu, pielietojot kārvinga elementus. Žūriju pārstāvēja dažādu nozaru pārstāvji:  Edgars Treibergs – Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs, Tomass Godiņš – restorāna „Neiburgs” šefpavārs, Nikolajs Borodkins – restorāna „La Dome” šefpavāra palīgs, Jānis Anmanis – gleznotājs.

Edgars Treibergs LOSP valdes priekšsēdētājs, priecādamies par oriģinālo un glīto siera plati, izteica novatorisku priekšlikumu, ka daudzas profesionālās vidusskolas būtu jālikvidē un audzēkņi jāsūta mācīties uz Vecbebriem, kur joprojām ir augstā godā profesijas standarti.

Gleznotājs Jānis Anmanis atzinīgi novērtēja mūsu spectērpus, strīpainos priekšautus, darba jakas un oriģinālās cepurītes.

Mēs priecājamies par gūtajiem iespaidiem un atzinīgo žūrijas novērtējumu. Lindai novēlam neapstāties pie sasniegtā, bet gūto konkursa pieredzi radoši izmantot turpmākajā darbā.

Visu dalībnieku siera plates būs publicētas grāmatā, norādot skolu un plates gatavotājus.

„Kokneses Vēstis”

 

 

 

 

Pievienot komentāru