"Apaļā galda" diskusija Bīriņu pilī par pārtikas zaļo publisko iepirkumu Limbažu, Saulkrastu un Valkas pašvaldību teritorijās

Datums: 
10. Februāris, 2023
Vieta: 
Bīriņu pils
Nozare: 

Latvijas Lauku forums un Vidzemes plānošanas reģions aicina interesentus 10. februārī plkst. 11.00 uz Bīriņu pili (Limbažu novads), lai satiktos "Apaļā galda" diskusijā par pārtikas zaļo publisko iepirkumu (ZPI) Limbažu, Saulkrastu un Valkas pašvaldību teritorijās.
Tikšanās notiks programmas "Apvārsnis 2020" projektā "Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana "Food2030" mērķu sasniegšanai" (CITIES2030). Tā atslēgas tēmas ir aprites ekonomika un veselīga, ilgtspējīga pārtika.

"Apaļais galds" ir sadarbības platforma, kur sanākt vienkopus pārtikas ZPI ieinteresētajām pusēm, lai apmainītos ar atšķirīgām pieredzēm, zināšanām, redzējumu un jaunāko informāciju. Tikšanās mērķis ir identificēt problēmjautājumus un rast risinājumus pārtikas ZPI uzlabošanai attiecīgā teritorijā, ietverot vietējo ražotāju atbalsta veicināšanu, pusdienu piedāvājumu pārskatīšanu iestādēs, pārtikas piegādes ķēdes caurskatāmības stiprināšanu.

Uz diskusiju ir aicināti Limbažu, Saulkrastu un Valkas pašvaldību iepirkuma speciālisti, iepirkuma komisijas pārstāvji, vietējie zemnieki, pārstrādātāji, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā skolu ēdinātāji un skolu pārstāvji, vietējās rīcības grupas pārstāvji un nozares eksperti. "Apaļā galda" koncepts radīts, sadarbojoties ekspertiem no visas Latvijas EIT Climate-KIC Pioneers programmā. Tā adaptāciju CITIES2030 pilotteritorijā - Vidzemes reģionā veic Latvijas Lauku forums sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu.

Ar cieņu,

projekta CITIES2030 Latvijas komanda

Plašāka informācija:

Zane Siliņa, projekta CITIES2030 koordinatore Latvijas Lauku forumā, +371 29166142, zane.silina@laukuforums.lv

Lienīte Priedāja-Klepere, projekta CITIES2030 vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 26133028, lienite.priedaja@vidzeme.lv

Kontaktinformācija: 
Lienīte Priedāja-Klepere, +371 26133028, lienite.priedaja@vidzeme.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
diskusijas_programma_limbazi_20230210.pdf183.98 KB
Reģions filtram: