Rundāles pils Dārza svētki– vēsturiskā dārza rekonstrukcija.

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
2. Jūlijs, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Rundāles pils muzejs
Nozare: 

Rundāles pils muzejs 2022. gada 2. jūlijā aicina kopīgi svinēt 14. Rundāles pils Dārza svētkus, kas tiks veltīti tēmai – vēsturiskā dārza rekonstrukcija.

Rundāles pils muzeja organizētie ikgadējie Dārza svētki notiek jau kopš 2007. gada, tradicionāli – jūnija pēdējās nedēļas sestdienā. Tie adresēti gan dārzkopības profesionāļiem, gan dārzu mīļotājiem un citiem interesentiem, arī kaimiņvalstu un citu zemju tūristiem. Vienmēr īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem. Svētkos iespējams ne tikai apskatīt dārzu, parku un pili, bet arī uzzināt un apgūt ko jaunu, baudīt muzikālus un teatrālus priekšnesumus, iegādāties rožu vai citu dārzaugu stādus, vietējo amatnieku un mājražotāju izstrādājumus. Svētkos īpaši aicināti piedalīties stādu audzētāji, dārza aprīkojuma un tehnikas tirgotāji.

Svētki ikreiz aktualizē kādu Rundāles pils muzeja darbībai atbilstošu tēmu. Aizvadītajos gados uzmanības centrā bija gan rozes, gan tulpes un citas sīpolpuķes, gan kokaugu kolekcijas un vēsturiskās oranžērijas, gan parteri, strūklaka, Zaļais teātris, medības, 18. gadsimta izklaides un lapenes baroka dārzos. Šogad Dārza svētki veltīti tēmai – vēsturiskā dārza rekonstrukcija.

Līdz 2022. gada 22. jūnijam interesenti aicināti pieteikties dalībai Rundāles pils Dārza svētkos.

Lai dažādotu svētku apmeklētāju izklaides un atpūtas iespējas, aicinām uz sadarbību stādaudzētājus, amatniekus, mājražotājus, dārza aprīkojuma un tehnikas tirgotājus (paraugdemonstrējumu sniedzējus) un citus potenciālos svētku dalībniekus. Rundāles pils muzejs aicina pieteikties arī izbraukuma ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus, īpaši tos kuri piedāvā:

latviešu tradicionālās virtuves ēdienus;
ekoloģiski audzētu un ražotu produkciju;
Latvijā ražotu vai iegūtu pārtiku.

Visi interesenti aicināti iepazīties ar Rundāles pils muzeja 2022. gada Dārza svētku noteikumiem ēdinātājiem un tirgotājiem – skatīt šeit!
https://rundale.net/darza-svetki/noteikumi-un-atlases-kartiba-darza-svet...

Pieteikuma anketas veidlapa pieejama šeit (veidlapa aizpildāma tikai elektroniski tiešsaistē)
https://rundale.net/pieteikuma-veidlapa-tirgotajiem/

Jautājumu vei neskaidrību gadījumā sazināties iespējams sūtot ziņu uz e-pastu:tirgus@rundale.net vai darzasvetki@rundale.net.

Pirms Dārza svētku apmeklējuma aicinām iepazīties ar pasākuma programmu.
https://rundale.net/darza-svetki/

Svētku laikā būs pieejamas publiskās pārvietojamās tualetes. To izvietojums būs redzams shēmā, uz vietas dārzā būs atbilstošas norādes.

Publiskās vietās un pasākumos nav atļauts smēķēt, tāpēc smēķēšanai atvēlētas speciālas vietas (lūdzam sekot norādēm un skatīt shēmā atzīmētos punktus).

Aicinām ņemt vērā gaidāmos laika apstākļus! Ja sola lietu, noderēs lietusmēteļi (lietussargi publiskos pasākumos nav vēlami, lai netraucētu citiem), ja karstu sauli – dzeramais ūdens un galvassega. Ieteicams izvēlēties arī grantētajiem celiņiem un zālienam piemērotus apavus.

Franču dārza Avotiņa bosketā pieejams bezmaksas dzeramais ūdens. Aicinām līdzi ņemt ūdens pudeli, kuru nepieciešamības gadījumā varēsi piepildīt ar dzeramo ūdeni atkārtoti.

Svētku norises vietā dežurēs ārsts un būs iespējams saņemt medicīnisko palīdzību (skatīt norādes!).

Iespēju paēst pasākuma dienā nodrošinās gan ēdinātāji, kas pils dārzā būs ieradušies ar savu izbraukuma pakalpojumu, gan tuvējie pastāvīgie ēdināšanas uzņēmumi. Tāpat iespējams līdzpaņemto sviestmaizi apēst pils dārzā – viss atkarīgs no vēlmēm un vajadzībām.

Aicinām viesus būt savstarpēji iecietīgiem un laipniem – arī stāvot rindā pēc uzkodām vai citām precēm!

Kontaktinformācija: 
sekretāre Olga Zīle +371 63962274; +371 26536356 rundale@rundale.net
Pielikums: 
Reģions filtram: