29.07.2021, LLKC Liepāja | saimniecību apmeklējums "Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana"

Datums: 
29. Jūlijs, 2021
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepāja
Nozare: 

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā vienas dienas pieredzes apmaiņas braucienu
"Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana".

Brauciena laikā apmeklēsim šādas saimniecības:
@ Ainas maize (Talsu novads) - cepēja Aina Šteinberga radījusi 10 dažādu veidu maizes, kas priecēs pat visizsmalcinātāko garšu kārpiņu īpašniekus. Rudzu, sēklu, rudzu ar žāvētiem sīpoliem, rudzu ar žāvētu gaļu, burkānu, ķirbju, olīvu, tomātu, našķu ar žāvētiem augļiem un tagad arī vecās Krēķenes maize ar žāvētu gaļu un siļķi. Tik plašu klāstu saviem klientiem piedāvā Aina Šteinberga. Produktu ražošana ar pievienoto vērtību.

@ SIA “Green Hive” (Talsu novads)- piedāvā iepazīties ar dažādām medus īpašām garšas niansēm, piemēram, ar piparmētras, čili, kanēļa, šokolādes un pašu audzētās lavandas noskaņu, medus ar dažādām kaltētām ogām, pasniegtas sulas un sīrupi. Produktu ražošana ar pievienoto vērtību. Realizācijas iespējas, mārketings.

@ Sanita Arāja (Talsi, Talsu novads)- nodarbojas ar ogulāju audzēšanu- smiltsērkšķi, upenes un cidonijas. Papildus audzē arī dažādus dārzeņus un hortenzijas. Saimniecība izmanto bioloģiskās audzēšanas metodes. Mārketings, produktu ražošana ar pievienoto vērtību.

@ Zemnieku saimniecība “Cukuriņi” (Talsu novads)- Ģimenes saimniecība, kura nodarbojas ar smiltsērkšķu audzēšanu, pārstrādi un lauku tūrismu. Produkts ar pievienoto vērtību, mārketings, reklāmas iespējas, realizācijas iespējas.

@ SIA “Tēviņi” (Kandavas novads)- “Tēviņu” vīnotavā tiek gatavoti gan sausie, gan pussausie, gan saldie vīni no pašu audzētām ogām un augļiem - āboliem, paradīzes āboliem, aronijām, pīlādžiem, avenēm, zemenēm, ērkšķogām, mellenēm, jāņogām, upenēm, korintēm, plūškoka ogām, plūmēm, brūklenēm, rabarberiem, medus un pienenēm. Ražotne izbūvēta un iekārtota mājas pagrabiņā. Produkts ar pievienoto vērtību, mārketings, reklāmas iespējas, realizācijas iespējas.

Dalībnieku izbraukšana noteiktā dienā ap plkst. 7.00 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu. Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 21.00-22.00.

Līdzmaksājums - EUR 24,00 (t.sk.PVN).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.

Ja Jūs interesē šāda iespēja, tad aicinām elektroniski aizpildīt pieteikuma anketu saitē - https://forms.gle/SApx1HekUEYN5iTM6

!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Pēc pieteikuma saņemšanas, ar katru personiski sazināsimies un apstiprināsim dalības iespēju.

Pieteikties un iegūt papildus informāciju var personiski sazinoties ar Ivetu Vīdersonei (mob.tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.
LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (mob.tālr. 26078251, e-pastu: iveta.vidersone@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: