30.10.2020, Pāvilostas novads | informatīva tikšanās - diskusija AKTĪVA SABIEDRĪBA

Datums: 
30. Oktobris, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Vērgales kultūras nams
Nozare: 

Informatīva tikšanās – diskusija “Aktīva sabiedrība” 2020. gada 30. oktobris no 11.00 Vērgales kultūras nams, Pāvilostas novads.

Mērķis ir rosināt izpratni par NVO sektora un aktīvo iedzīvotāju iesaisti jaunā novada struktūrā un līdzdalību lēmumu pieņemšanā, tādējādi veidojot un uzturot vienotu kvalitatīvu kultūrvidi.
Mums jāsaprot, ka ilgtspējīgas sabiedrības pamats ir pats cilvēks. Tas esi TU - cilvēks, kurš dara, kuru interesē, kurš domā ilgtermiņā.
Tikšanās saturs: metodes un informācija, kā motivēt pašvaldību sadarboties ar kopienu, vietējo sabiedrību; pamatojumi, pieredzes stāsti, jaunās iniciatīvas, kas pašvaldībām būs obligātas un kopienām – aktuālas.

11.00 – 12.30
1. daļa – KĀ BŪS?; KĀ BŪT?

Piedalās:
• “Jaunā novada pašvaldības darbības dokumentu izstrādes procesi, tajā ietvertie nosacījumi (projekti - pašvaldības darbības nolikums, ilgtspējīgas attīstības stratēģija, attīstības programma).” - Vija Jablonska, Priekules novada domes priekšsēdētāja
• “Kopienām adresētās iniciatīvas ES un Latvijas līmenī - kādēļ tās radušās? Kas svarīgs iedzīvotājiem un obligāts pašvaldībām?” - Ieva Jātniece, biedrības "Ūdenszīmes" vadītāja, projektu un kopienu attīstības eksperte ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, pārstāv Sēlijas kopienu sadarbības tīklu "Sēlijas salas"
• “NVO sektora ieguldījums teriorijas attīstībā un atpazīstamībā. Sadarbības tīkla "Sēlijas salas" pieredze.” - Daina Alužāne, amatniecības centra "Rūme" koordinatore, pieredze NVO sektorā, projektu vadībā un kopienu attīstībā pārsniedz 10 gadus, pārstāv Sēlijas kopienu sadarbības tīklu "Sēlijas salas"

Vada: Sandra Veinberga, profesore, publiciste, žurnāliste, rakstniece

12.45 – 13.45
2. daļa – Diskusija – viedokļu apmaiņa grupās

14.00 – 15.00
3. daļa – Paneļdiskusija.

Vada Sandra Veinberga
Dalībnieki vēl tiek precizēti

Vietu skaits ierobežots.

Dalībnieku pieteikšanās līdz 27. oktobrim, aizpildot anketu ŠEIT -> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIXA8wsc_X71HcL__baOWR4gfNYhSf...

Tikšanās klātienē notiks, ievērojot fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 ierobežošanai.
Pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana.

Pasākumu īsteno biedrības „Ziemupīte” un „Kurzemes NVO centrs” no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem pamatojoties uz līdzdarbības līgumu Nr. 2.5.-8-15.

Kontaktinformācija: 
Biedrība "Ziemupīte" (tālr. 29400470); Kurzemes NVO centrs (tālr. 29811722)
Reģions filtram: