Pārgājiens Baldonē

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
25. Jūlijs, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Baldone
Nozare: 

Aicināts ikviens, kam patīk doties dabā un izzināt jaunas lietas par dabu un būšanu dabā. 25. jūlijā plkst. 10.00 no Baldones Riekstukalna galvenās ēkas sākas meža piedzīvojums uz Lejas ezeru un Sakaiņa pilskalna apkārtni kopā ar Ivo Odīti – skautu vadītāju. Kurš gan cits, ja ne skauts var iemācīt pareizi kurt uguni un uzcept skautu maizi? Kā uzcelt šelteri un kā pareizi izvēlēties vietu, kur uzcelt telti? Un, ja nav telts, bet ir tikai brezents, ko tad?
Maršruts 10 km garš ar garām atpūtas un izziņas pauzēm. Plānots uzkāpt Riekstukalna tornī, iziet kādu mazāk pazīstamu taku un ieraudzīt Riekstukalna zinātniskās pilsētiņas noslēpumus, iegriezties Baldones muzejā Mercendarbes muižā un Lejasezerā, kur dalībnieki aicināti baudīt auksto zupu un mācīties āra dzīves prasmes, kas noder dodoties mežā. Atpakaļceļā nelielas orientēšanās aktivitātes un slāpju veldzēšana Meža avotā.

Pasākuma ilgums plānots 4-5 stundām. Apstākļi un temps būs piemērots gan pieaugušajiem, gan bērniem. Līdzi jāņem ūdens un kāds našķis, lai iestiprinātos! Ja ir vēlme uz ugunskura ko pacept, tas arī ir noteikti jāņem līdzi.

Lai grupas vadītājam un zupas gatavotājām ir viss nepieciešamais dalībnieku priekam, dalības pieteikšanas ir obligāta.
Pieteikšanās līdz 24.07.2020.

Kontaktinformācija: 
28692654
Reģions filtram: