Jau pavisam drīz Meteņi Vecumnieku novadā!

Datums: 
14. Februāris, 2020 līdz 15. Februāris, 2020
Vieta: 
Vecumnieku tautas nams
Nozare: 

Kad ziema iet uz beigām un palēnām tuvojas pavasaris, Vecumnieku novadā tiek svinēts tradicionālais kultūras pasākums - “Meteņi Vecumnieku novadā”. Šogad tas notiks jau sesto gadu pēc kārtas no 2020. gada 14. – 15. februārim.

Šogad svētkus 14. februāra vakarā Vecumnieku tautas namā ar kopīgu sadancošanu ieskandinās vidējās paaudzes deju kolektīvu dalībnieki, gan no Vecumnieku novada: “Vēveri”, “Stelpe”, gan no citām Latvijas vietām: “Imantieši”, “Dancītis”. Pēc uzstāšanās sāksies īstā sadancošana, kad ikviens interesents, kas būs atnācis, varēs piedalīties dančos. Latviešu danči, ko šajā vakarā spēlēs, stāstīs un rādīs dažādas folkloras kopas no visiem Latvijas novadiem, tikai kārtējo reizi pierādīs, ka visa Latvija var sanākt kopā, tās centrā – Vecumniekos, vienot un ļaut saprasties bez vārdiem, gūstot pozitīvas emocijas.

Lai kopīgās Meteņu svinības būtu vēl krāšņākas šogad kā dalībniekus esam aicinājuši Valkas pilsētas kultūras nama folkloras deju kopu “SUDMALIŅAS”, Kokneses kultūras nama folkloras kopu “URGAS”, Rubas pagasta folkloras kopu “RUBA”, Saldus folkloras kopu “MEDAINIS”, Tautas Lietišķo Studiju “SMILTENE”, Ambeļu kultūras nama folkloras kopu “SPEIGA”, Ozolmuižas pagasta folkloras kopu “ŪZŪLEŅI” un Smārdes pagasta folkloras kopu “MILZKALNIEKI”, kā arī kolektīvus no Lietuvas, lai kopīgā svinēšanā apliecinātu, ka šīs kultūras vērtības mūs vieno ārpus robežām un laika.

Aicinātie kolektīvi ikvienu dalībnieku priecēs ar savām tradīcijām, rituāliem un darinātajām maskām dažās Vecumnieku novada lauku sētās, gājiena laikā un Meteņu izdarībās Jaunā ezera krastā.

Meteņu svinības gan organizētājiem, gan dalībniekiem ir ne tikai izklaide, bet arī senās tradīcijas izzināšana un iedzīvināšana, kura pieņemas spēkā katru gadu un kļūst par Vecumnieku novada neatņemamu sastāvdaļu. Tādēļ, aicinām ikvienu interesentu piedalīties visdažādākajās pasākuma norisēs, izveidot arī savu maksu un piedalīties kopīgā gājienā, jo tas ir maskošanās laika pēdējais brīdis, kad varam kopā svinēt Meteņus!

Kontaktinformācija: 
Tautas nama vadītāja: Jana Goževica, Tālr. 28297049, e-pasts: jana.gozevica@vecumnieki.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
afisa_meteni_gatava.jpg253.24 KB
Reģions filtram: